Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Harsotyräkki, poutapilvi

Euphorbia hypericifolia

Harsotyräkki, poutapilvi Euphorbia hypericifolia

Harsotyräkki eli poutapilvi on sirolehtinen kesäkukka, jonka harsomaiset kukat ovat pienet ja valkoiset. Poutapilvi on joulutähden sukulainen ja kuuluu tyräkkikasveihin. ”Kukat” ovatkin valkoiseksi värittyneitä ylälehtiä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-30 cm

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Harsotyräkki, poutapilvi Euphorbia hypericifolia

Poutapilven kasvutapa on mätästävä, korkeutta kasville tulee n. 20-30 cm. Tuuhea ja tiheäversoinen tyräkki kasvaa kesän kuluessa valkoiseksi pilveksi. Poutapilvi sopii istutettavaksi ruukkuihin, amppeleihin ja parvekelaatikoihin. se on tyylikäs yksinään tai tuo keveyttä sekaistutuksissa ja -amppeleissa. Se kukkii koko kesän.

Se menestyy sekä aurinkoisessa että varjoissa kasvupaikassa. Kasvi on melko säänkestävä, etenkin kun taimet ovat vahvistuneet. Kasvualustan tulee olla ilmava ja runsasravinteinen, kuten Kekkilä Kesäkukkamulta tai Kekkilä luonnonmukainen Ruukkuviljelymulta. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

Kasvi on helppohoitoinen. Sitä kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Poutapilvi kestää kasvualustan hetkellisen kuivahtamisen, mutta ei siedä jatkuvaa märkyyttä.

Uusi kukinta peittää vanhan, joten sitä ei tarvitse nyppiä.

Poutapilven versot ovat hauraat, joten se kannattaa istuttaa ja käsitellä varoen, etteivät versot katkea.

Etsi