Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Helmivillakko

Senecio rowleyanus

Helmivillakko Senecio rowleyanus Viherlaatikko Kekkilä Helmivillakko Senecio rowleyanus Kekkilä

Helmivillakko on pitkäversoinen mehikasvi, jolla on pyöreät, pallonmuotoiset, harmaanvihreät lehdet. Kauniin helminauhamaisen kasvutapansa vuoksi sopii amppelikasviksi ja katseenvangitsijaksi aurinkoiselle ja valoisalle paikalle.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-100 cm

Värit:

Valkoinen Vaaleanvihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Helmivillakko Senecio rowleyanus Viherlaatikko Kekkilä Helmivillakko Senecio rowleyanus Kekkilä

Helmivillakko kuuluu asterikasvien heimoon ja se kasvaa luonnonvaraisena eteläisessä Afrikassa. Helmivillakon versot voivat kasvaa hyvällä paikalla yli metrin mittaisiksi. Pallomaiset lehdet ovat läpimitaltaan 0,5-1 senttimetrisiä. Helmivillakko kukkii pienin, valkoisin tupsumaisin kukin, jotka tuoksuvat miedosti kanelilta.

Mehikasvina helmivillakko nauttii valoisasta ja aurinkoisesta kasvupaikasta. Se saa olla suorassa auringonpaisteessa ja pärjää muutaman tunnin paahteessakin. Huoneenlämpö sopii helmivillakolla ympäri vuoden, mutta sen voi myös siirtää hieman viileämpään paikkaan talvilevolle. Kasvualusta saa olla hiekkainen ja hyvin ojitettu. Mullaksi sopii Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimulta ja Kekkilä Viherkasvisora, tai niiden sekoitus. Ruukun pohjalle laitetaan kerros Kekkilä Ruukkusoraa salaojituksen parantamiseksi.

Mehikasvien tapaan helmivillakko selviää hyvin vähällä vedellä. Sitä kannattaa kastella kerralla reilusti ja antaa sitten kuivua, kunnes helmet pehmenevät. Pehmeneminen kertoo veden tarpeesta. Toisaalta pehmeneminen voi olla myös merkki liikakastelusta. Yleensä kasteluväli saa olla ainakin 2 viikkoa. Helmivillakkoa lannoitetaan miedolla Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella tai keväästä syksyyn kerran kuussa.

Helmivillakkoa voi lisätä ”helminauhan” pätkistä. Mehikasvien tapaan ne juurtuvat suoraan multaan pistettynä. Istutuksessa käytetään Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaa.

Etsi