Hyppää sisältöön
Havut

Hibatuija

(Hiba)

Thujopsis dolabrata

Hibatuija Thujopsis dolabrata

Suomessa hibatuija kasvaa matalahkona leveän kartiomaisena pensaana. Suomumaiset lehdet ovat kiiltävät ja heleän vihreät yläpinnalta. Alapinta on hopeanhohtavan juovallinen.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Varjo

Korkeus:

100-200 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hibatuija Thujopsis dolabrata

Hibatuija menestyy Suomessa vain vyöhykkeillä I-II, Etelä-Suomessakin se on hyvin hidaskasvuinen. Se kasvaa meillä vain 1-2 metriä korkeaksi, kun kotimaassaan Japanissa se kasvaa jopa 30-40 metriä korkeaksi puuksi. Hibatuijan leveys oloissamme on 150-250cm.

Hibatuijan kukat ovat hyvin pieniä ja pallomaiset kävyt noin 12-15mm kokoisia.

Hibatuija menestyy puolivarjoisassa ja varjoisassa kasvupaikassa. Kasvualusta saa olla kostea mutta ei märkä. Kasvi viihtyy luontaisesti happamassa maassa, mutta sopeutuu myös kalkkipitoiseen maahan. Parhaiten hibatuijan kasvualustaksi sopii runsasravinteinen ja vähäkalkkinen Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 100 cm.

 

Hibatuijaa voidaan lannoittaa Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella. Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ parantaa talvehtimista. Leikkaustarvetta ei yleensä ole, mutta jos talvenarka hibatuija paleltuu lumirajan yläpuolelta, paleltuneet ja kuivuneet oksat leikataan pois.

Hibatuijaa voi suojata vähälumisina talvina pakkaspeittein ja Kekkilä Talvisuojalla

Hibatuijan oksat ovat kauniita leikkovihreänä.

Etsi