Hyppää sisältöön
Mullat

Talvisuoja

Loppuun­myyty
Kekkilä Talvisuoja käytössä

Kekkilä Talvisuoja on pakkaselle arkojen kasvien talvisuojaukseen tarkoitettu tuote. Se on valmistettu erikoiskuivatusta ja vettähylkivästä turpeesta.

Suojaa arat kasvit kylmyydeltä

Kuivattu vettähylkivä turve ei ime kosteutta

Käytön jälkeen sopii maanparannukseen

Tuote on saatavilla myös hyvin varustetuista puutarhamyymälöistä

Säkki

50 L

Loppuun­myyty
Kekkilä Talvisuoja käytössä

Talvisuoja on valmistettu kuivaamalla turvetta erikoismenetelmällä. Turve on niin kuivaa, ettei se ime enää kosteutta. Näin suojaava kerros säilyy ilmavana koko talven ja alkukevään ajan vaikka sataisikin.

Monet aremmat perennat, sipulikasvit ja ikivihreät pikkupensaat talvehtivat paremmin, kun maa ei routaannu niin syvältä. Kasvien versot ja ikivihreiden kasvien lehdet saavat myös suojaa kuivaavalta kevätauringolta.

Käyttökohteet

Jaloruusut, jalokärhöt, talvenarat perennat

Talvisuoja levitetään kasvien juuristoalueelle ja versojen suojaksi heti kun maan pinta alkaa jäätyä. Näin turvekerroksen alle ei jää ylimääräistä kosteutta, ja kasvit eivät altistu esim. sienitaudeille.

Ruusupenkkiin levitetään noin 20 cm paksuinen kerros, jonka suojassa versojen silmut säilyvät elinvoimaisina kevätleikkaukseen asti. Köynnösruusut ja jalokärhöt lasketaan alas tai taivutetaan säleikköineen maahan ja peitetään kuten ryhmäruusut. Jalokärhöjen varret paleltuvat hyvin helposti suojaamisesta huolimatta. Tästä ei kuitenkaan ole haittaa, sillä juuresta kehittyy uusia tyviversoja.

Perennoille ja sipulikasveille riittää ohuempi kerros, noin kymmenen senttiä. Talvisuojan voi halutessaan peittää havuilla.

Talvisuoja kerätään pois kun maa alkaa sulaa. Sitä voi käyttää kompostin kuivikkeena sekä hiekkaisen tai savisen maan parannukseen.

  • 10-20 cm kerros kasvilajista riippuen

Avainlippu

Etsi