Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Hiuskorallikaktus

Rhipsalis baccifera

Hiuskorallikaktus Hiuskorallikaktus

Hiuskorallikaktus kasvaa luonnossa trooppisten metsien päällyskasvina puiden rungoilla. Hiuskorallikaktuksen varren nivelvälit ovat vaaleanvihreät, kapeat ja piikittömät. Uudet varret kehittyvät nivelvälin päähän yksittäin tai muutaman ryhmänä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-30 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hiuskorallikaktus Hiuskorallikaktus

Korallikaktus viihtyy valoisassa kasvupaikassa, mutta suojassa suoralta auringonvalolta. Normaali huoneenlämpö sopii korallikaktukselle. Korallikaktuksen alaspäin roikkuvat varret voivat 50-70 cm mittaisiksi, joten hiuskorallikaktus sopii erinomaisesti amppeleihin tai laskeutumaan ruukun reunaa alas esimerkiksi hyllyltä. Helppohoitoinen hiuskorallikaktus voi myös ilahduttaa kukkimalla. Kukat ovat kermanvalkoiset tai vihertävän valkoiset. Kukinnan jälkeen kasvi muodostaa pienen valkoisen marjamaisen hedelmän, jonka sisällä on siemen.

Istuta hiuskorallikaktus ilmavaan ja vettä läpäisevään multaan. Voit käyttää Kekkilä Viherkasvimultaa, jos kastelet kasveja maltillisesti. Ahkeran kastelijan kannattaa sekoittaa ilmavampi multaseos, johon voi käyttää esimerkiksi Kekkilä Viherkasvisoraa ja Kekkilä Viherkasvimultaa. Joukkoon voi lisätä myös rouheista Kekkilä Orkideamultaa. Vaikka korallikaktuksen nimessä vilahtaa kaktus, viihtyy korallikaktus trooppisena kasvina kosteammassa mullassa kuin aavikkojen kaktukset.

Kastele korallikaktuksia säännöllisesti, mutta vältä kastelemasta liiaksi. Mullan tulee kuivahtaa kasteluiden välillä. Älä kastele liikaa, sillä multa ei saa olla koko ajan märkänä. Vähennä kastelua talveksi. Lannoita säännöllisesti kasvukaudella keväästä syksyyn Kekkilä Viherkasviravinteella. Unohda talvella lannoittaminen, mutta voit antaa sen sijaan Kekkilä luonnonmukaista Merilevää.

Hiuskorallikaktuksella on melko hento ja pieni juuristo, eikä tarvetta vuosittaiseen mullanvaihtoon ole. Istuta kasvi uusiksi, jos kasvu hiipuu tai juuret täyttävät ruukkua. Hiuskorallikaktusta voi lisätä pistokkaista.

Etsi