Hyppää sisältöön
Perennat

Hohtopiikkiputki

(Silvermartorn)

Eryngium giganteum

Hohtopiikkiputki Eryngium giganteum

Hohtopiikkiputki on kookas, koristeellinen perenna, jolla on suuret, hopeanhohtoiset kukat ja lehdet. Auringossa ja kuivassa kasvupaikassa viihtyvä kasvi on kivikkoryhmien erikoisuus ja katseenvangitsija.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80-120 cm

Värit:

Vaaleansininen Valkoinen Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hohtopiikkiputki Eryngium giganteum

Kasvi viihtyy aurinkoisella, paahteisella ja kuivalla kasvupaikalla, jossa se kukkii heinä-syyskuussa. Se menestyy myös puolivarjossa, mutta kasvin väritys kehittyy hohtavammaksi, mitä valoisampi kasvupaikka on. Kekomainen kukkamykerö on siniharmaa ja sitä kehystää hopeisen hotavat aluslehdet. Kasvi kukkii heinä-elokuussa.

Kookkaaksi, 80-120 cm korkeaksi, kasvava perenna, istutetaan 50 cm välein hiekkaiseen ja runsasmultaiseen kasvualustaan. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai  Kekkilä Puutarhamulta, joihin on sekoitettu puhdasta hiekkaa.

Se ei kaipaa erityistä hoitoa. Siemenistä kylväytyviä pikkutaimia voi siirtää, mutta täysikokoinen kasvi ei siirtelystä pidä. Kasvi suosii kalkittua maaperää, joten keväisin se kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla. Keväällä annetaan kohtuullinen lannoitus Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kasvia lisätään siemenistä ja se myös kylväytyy itsestään.

Erinomainen leikko- ja kuivakukka. Se on myös hyvä kimalaiskasvi.

Etsi