Hyppää sisältöön

Perennoiden lannoittaminen

Perennat eli monivuotiset ruohovartiset kasvit kasvavat koko korkeuteensa juuristosta asti joka vuosi.

Valitse sopiva multa

Perennat tarvitsevat vahvan juuriston lisäksi voimavaroja kasvuunsa. Auringon ja veden lisäksi ravinteiden tarve on huomattava. Parhaiten perennojen kanssa onnistuu silloin, kun niiden luontaiset kasvuvaatimukset (viihtyvätkö ne auringossa tai varjossa, kosteassa tai kuivassa) on otettu huomioon jo kasvupaikkaa valittaessa.

Kasvupaikasta tulee paras mahdollinen silloin, kun siihen on lisätty sopiva multa. Useimmat puutarhan perennat viihtyvät erinomaisesti ravinteikkaassa Kekkilä Perenna- ja ruusumullassa, jossa on runsaasti kaliumia ja fosforia. Kuivan paikan kivikkokasveille erikoismultaa voi keventää sekoittamalla siihen Kekkilä Hiekoitus- ja puutarhamursketta.

Miten lannoitan perennoja istuttamisen yhteydessä?

Kekkilän Perenna- ja ruusumulta tai Puutarhamulta on valmiiksi kalkittu ja lannoitettu perennoille sopivalla lannoitteella. Eritysesti kalkkia suosiville kasveille istutusalueelle voi hyvin lisätä Kekkilä Puutarhakalkkia. Mullan ravinteet riittävät alkukasvuun, noin kuukauden tarpeiksi. Sen jälkeen tehdään joko kesälannoitus Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella tai keskikesällä istutetuille kasveille syyslannoitus Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoittteella.

Kekkilä perenna- ja ruusumulta perennoiden lannoittaminen

Apua kasvivalintoihin ja lisätietoa perennojen hoidosta löydät Kekkilän Kasvikirjastosta.

 

Näillä onnistut

Kekkilä perenna- ja ruusumulta perennojen lannoittaminen

Etsi