Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Hopeaköynnös

Scindapsus pictus

Hopeaköynnös Hopeaköynnös

Hopeaköynnös lukeutuu helpoimpiin viherkasveihin. Se on kestävä hajavalon köynnöskasvi, joka omaa kauniin vihreät ja selkeämuotoiset lehdet, joissa on huomiota herättävää vaaleaa kuviointia. Sen kasvutapa on köynnöstävä, joten tämä kaunistus sopii hyvin amppeleihin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50-200 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hopeaköynnös Hopeaköynnös

Hopeaköynnös on helppohoitoinen ja moneen paikkaan sopiva amppelikasvi. Sijoita hajavaloon/puolivarjoon, esimerkiksi itä- tai pohjoisikkunan äärelle tai valoisassa huoneessa sisemmälle. Suorassa valossa lehdet voivat saada vaurioita. Kasvutapa on köynnöstävä, mutta hopeaköynnöksen voi myös ohjata tukea pitkin tai esimerkiksi sitoa seinää kiertämään. Se voi tukeutua itse kookoksella päällystettyyn tukikeppiin, mutta seinälle versot voi tukea pienillä koukuilla.

Kasvualustaksi soveltuu Kekkilä Viherkasvimulta.

Kastele hopeaköynnöstä tasaisesti. Anna pintamullan kuivahtaa kasteluiden välillä. Älä pidä multaa jatkuvasti kosteana, sillä hopeaköynnös voi kärsiä helposti märässä mullassa.

Lannoita noin 1-2 kertaa kuukaudessa kasteluveteen lisättävällä Kekkilä Viherkasviravinteella.

Pitkäksi kasvaneita versoja voi leikata ja lyhentää. Pitkät versot voivat nimittäin kasvaa harvoiksi. Leikkaus auttaa versoja haarottumaan ja aktivoi lehtikasvua. Leikkauksen voi oikeastaan tehdä milloin vain, mutta kasvukauden alussa kasvi haaroittuu helpommin. Pölyiset lehdet kannattaa suihkuttaa.

Hopeaköynnöksen voi ruukuttaa uudelleen vuoden parin välein.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.