Hyppää sisältöön
Koristepuut

Hopeasalava

(Silverpil)

Sali x alba var. sericea ’Sibirica’

Hopeasalava Salix alba var. sericea ’Sibirica’ lehti Hopeasalava Salix alba var. sericea ’Sibirica’

Hopeasalava, vanhalta nimeltään hopeapaju, on nopeakasvuinen, keskikokoinen puu. Puun lehdistö on kiiltävän hopeankarvainen koko kasvukauden. Se on kosteiden paikkojen kasvi ja tarvitsee paljon kasvutilaa.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

500-2000 cm

Värit:

Keltainen Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-IV(V)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hopeasalava Salix alba var. sericea ’Sibirica’ lehti Hopeasalava Salix alba var. sericea ’Sibirica’

Vapaasti kasvavana hopeasalava on näyttävä yksittäispuuna tai kujanteessa. Se kasvaa 5-20 metriseksi. Sen hopeinen väri korostuu hienosti muiden kookkaiden eriväristen lehti- ja havupuiden rinnalla. Menestyy Suomessa kasvuvyöhykkeillä I-IV(V).

Sirot, riippuvat oksat kestävät huonosti tuulenpuuskia. Kapeat 6-10cm pitkät sahalaitaiset lehdet ovat ylä- ja alapuolilta hopeanharmaakarvaiset. Se  kukkii toukokuussa lehtien puhkeamisen aikaan keltaisin norkkokukinnoin. Lehtien syysväri on keltainen.

Hopeasalava on vaatimaton kasvupaikan suhteen ja se pärjää myös savimaassa. Puu viihtyy kosteassa tai märässä maassa vesistöjen läheisyydessä. Vahvan ja laajan, veteen hakeutuvan juuriston vuoksi puuta ei kannata istuttaa lähelle vesijohtoja. Se  istutetaan Kekkilä Puutarhamultaan tai Kekkilä Puu- ja pensasmultaan. Istutusväli on 5-7 metriä.

Salavat sietävät leikkausta erinomaisesti, joten se sopii myös pensasaidaksi tai muotopuuksi. Juurivesat ja vesiversot poistetaan tarpeen mukaan.

Nuorta puuta voidaan kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi