Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Hopeavillakko

(Silverek)

Senecio cineraria

Hopeavillakko Senecio cineraria

Hopeavillakko eli hopealehti on helppohoitoisimpia kesäkukkien kanssa yhdisteltäviä lehtikasveja. Lehdet ovat tammenlehtimäisesti liuskottuneita, hopeisen nukan peittämiä. Kesäkukkaistutusten ohella ne sopivat hyvin syysistutuksiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20 cm

Värit:

Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hopeavillakko Senecio cineraria

Se muodostaa kauniin lehtiruusukkeen. Kasvutapa on pysty ja kasvin korkeus 15-30cm. Erinomainen kylmän kestävyys. Kasvi on myrkyllinen.

Se korostaa kauniisti muiden kasvien värejä. Se sopii ruukkuihin, parvekelaatikoihin ja perennapenkkien reunuskasviksi. Vaivattomuutensa vuoksi sitä on paljon käytetty julkisten alueiden istutuksissa ja hautausmailla.

Viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla ja sietää paahdetta, mutta kasvaa myös puolivarjoisalla ja varjoisalla paikalla.

Se sietää kasvualustan kuivuutta, mutta ei jatkuvaa märkyyttä. Kasvualustaksi sopii parhaiten ilmava ja läpäisevä multa, kuten Kekkilä Kesäkukkamulta. Hopealehdet istutetaan 10-15 cm välein.

Kasvia kastellaan tarvittaessa. Kasvi menestyy melko vähällä lannoituksella. Kasteluveteen lisätään silloin tällöin Kekkilä Kesäkukkaravinnetta.

Prässättyjä lehtiä ja kuivattuja lehtiruusukkeita voi käyttää kuivakukka-asetelmissa.

Etsi