Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Hopeavitja

(Silvernjurvinde 'Silver Falls')

Dichondra argentea 'Silver Falls'

Hopeavitja Dichondra argentea 'Silver Falls'

Hopeavitjalla eli hopeaputouksella on pyöreät, hopeanväriset lehdet ja pitkät, rennosti valuvat versot. Nopeakasvuinen hopeavitja sopii suuriin amppeli- ja ruukkuistutuksiin sekä parvekelaatikoihin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

Pituus 50 - 100 cm

Värit:

Vihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hopeavitja Dichondra argentea 'Silver Falls'

Versot kasvavat noin 100cm pitkiksi, joten sitä kannattaa hyödyntää amppeleissa sekä suurissa ja korkeissa ruukuissa. Kasvin munuaisen muotoiset, kuppimaiset lehdet ovat pieniä, noin 10-20 mm leveitä. Kasvin korkeus on 10-15cm. On sitkeä menestyjä, sillä se juurtuu helposti lehtihangoistaan multaan.

Kasvi värittyy hopeanhohtoiseksi parhaiten aurinkoisella paikalla, mutta kasvi menestyy myös puolivarjossa ja varjossa. Kasvi kestää paahdettakin.

Kasvaa ravinteikkaassa ilmavassa mullassa. Kasvi ei viihdy märässä kasvualustassa, joten salaojituksesta on huolehdittava. Ruukkujen pohjalle laitetaan Kekkilä Ruukkusoraa ja ruukku täytetään Kekkilä Kesäkukkamullalla. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

On säänkestävä. Se kestää syksyllä hyvin kylmyyttä, joten sitä voi hyödyntää myös syysistutuksissa.

Kasvi pitää niukasta kastelusta ja säännöllisestä lannoituksesta Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Hopeavitja on helppo talvettaa viileässä sisätilassa.

Etsi

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi