Hyppää sisältöön
Sipulit ja mukulat

Idänlilja

(Orientliljor)

Lilium Orient-ryhmä

Punainen idänlilja Lilium Orient

Idänliljat eli Oriental-liljat ovat erittäin suurikukkaisia ja voimakkaasti tuoksuvia elokuussa kukkivia liljoja. Kukat ovat valkeita tai punertavia. Sisätiloissa talvehtivat idänliljat ovat helppoja ja varmoja kukkijoita.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

60-70 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Punainen idänlilja Lilium Orient

Näyttäväkukkaiset idänliljat sopivat kesäkukkaryhmiin ja ruukkuistutuksiin. Idänliljan lehti on keskivihreä ja muodoltaan leveän soikea. Varsi on myös vihreä ja vankka, hieman puutuneen oloinen. Idänliljat kasvat 60-70 cm korkeaksi.

Idänliljan kukkien halkaisija on 10-20 cm. Suomalaisten kestosuosikki on lajike ’Stargazer’, joka on myös tuttu kukkakaupoista. Idänliljan sipuleita ja valmiita taimia myydään keväisin puutarhamyymälöissä.

Idänlilja viihtyy aurinkoisessa tai puolivarjoisassa kasvupaikassa. Se kestää hyvin sadettakin vahvojen varsien ansiosta.

Idänliljat viihtyvät ravinteikkaassa ja hyvin läpäisevässä kasvualustassa. Sipulikasvina idänlilja ei siedä märkyttää, joten kasvualusta tulee olla hyvin salaojitettu. Ruukkuihin laitetaan pohjalle kunnon kerros Kekkilä Ruukkusoraa ja ruukut täytetään Kekkilä Kesäkukkamullalla. Kukkapenkin multa kannattaa muokata kunnolla ja parantaa Kekkilä Puutarhamullalla. Idänliljan istutusväli on 20-30 cm ja istutussyvyys 10-20 cm.

Idänliljat tarvitsevat hyvin vähän hoitoa. Kuivina kausina suurikukkaisia idänliljoja kastellaan myös avomaalla. Ruukkuliljoja kastellaan säännöllisesti, mutta multa saa välillä kuivahtaa. Kuivahtaneet kukat leikataan pois.

Syksyn tullen lakastuneet idänliljat nostetaan sipuleineen ylös maasta, annetaan kuivahtaa ja viedään viileään tilaan talvehtimaan. Ruukuissa kasvavat idänliljat voi nostaa talvetustilaan ruukkuineen.

Kestävä leikkokukka. Voimakas tuoksu voi allergisoida

Etsi