Hyppää sisältöön
Perennat

Idänunikko

(Orientvallmo)

Papaver Orientale-ryhmä

Idänunikko Papaver Orientale, vaaleanpunainen Idänunikko Papaver Orientale-ryhmä, oranssi Idänunikko Papaver Orientale aukeamassa

Idänunikko on elinvoimainen, karheakarvainen kasvi, jolla on paksu pääjuuri. Sen lehdet ovat pitkät ja pariliuskaiset. Suuret, oranssit, keltaiset, punaiset tai valkoiset, 10-15 cm:n läpimittaiset, kukat kasvavat yksittäin kukkavarsien latvoissa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Värit:

Punainen Oranssi Ruusunpunainen Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Idänunikko Papaver Orientale, vaaleanpunainen Idänunikko Papaver Orientale-ryhmä, oranssi Idänunikko Papaver Orientale aukeamassa

Isot, tyviruusukkeina olevat lehdet puhkeavat jo varhain keväällä, mutta ne kuihtuvat jo heinäkuussa kukinnan jälkeen. Lehdet ja kukkavarsi ovat harmahtavan karvaiset. Kukkanuput nuokkuvat kauniisti. Nupuissa on kaksi lehteä vastakkain. Kukat ovat suuret, jopa 20 cm, avoimet ja loistavan punaiset, oranssit, ruusunpunaiset tai valkoiset, silkkimäisen ryppyiset. Kukan keskus on musta. Kasvi on runsaskukkainen. Se kukkii kesä-heinäkuussa. Siemenkodat ovat koristeelliset. Koko kasvi on lievästi myrkyllinen. Kasvi kasvaa 20-100 cm korkeaksi.

Viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla läpäisevä ja ravinteikas, mielellään myös hiekkainen. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimien istutusväli on 40 cm.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Heinäkuussa annetaan hoitolannoitus Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Monet korkeaksi kasvavat lajikkeet kannattaa tukea. Kasvi kasvattaa uudet lehdet, jos se leikataan heti kukinnan loputtua. Kasvi ei pidä jakamisesta tai siirtämisestä, sillä sen pääjuuri on syvällä. Sitä voidaan lisätä juuripistokkaista ja joitakin lajikkeita siemenistä.

 

Hyvä leikkokukkana ja myös kuivat siemenkodat ovat koristeellisia.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.