Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Isomaija

(Kalatea)

Calathea medallion

Isomaija Calathea medallion lehdet Kekkilä Isomaija Calathea Kekkilä Isomaija Calathea medallion Kekkilä

Isomaija on koristeellinen ja näyttävä huonekasvi lehtien värityksen ja rehevyytensä vuoksi. Sen lehdet päältä tummanvihreitä, alta punaisia ja niissä on huomattavat valkoiset tai kermanväriset kuviot. Kuvion keskellä kulkee useimmiten vaaleanpunainen keskijuova.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Varjo

Korkeus:

50-70 cm

Värit:

Lila Valkoinen Vihreät lehdet Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Kasviravinne

Isomaija Calathea medallion lehdet Kekkilä Isomaija Calathea Kekkilä Isomaija Calathea medallion Kekkilä

Maija on marantakasvien heimoon kuuluva kasvi. Kasvi kasvaa luontaisesti luoteisessa Brasiliassa ja sen lähialueilla. Huonekasvina se kasvaa noin 50-70 cm korkeaksi. Sen lehdet ovat melko suuria ja pinnaltaan hieman vahamaisia. Kukkiessaan isomaija tuottaa valkoisia tai violetteja kukkia, mutta ne ovat kooltaan pieniä ja ulkonäöltään melko mitäänsanomattomia.

Viihtyy valoisalla ja puolivarjoisalla paikalla, mutta ei siedä suoraa auringonpaistetta. Se suosii korkeaa ilmankosteutta ja lämmintä tilaa. Uuden kasvin istuttamisessa ostettaessa ja keväisessä mullanvaihdossa käytetään Kekkilä Kukkamultaa.

Kasvi viihtyy tasaisessa kosteudessa. Liiasta märkyydestä se ei kuitenkaan pidä, joten sitä kannattaa kastella usein pienin määrin. Kalkiton vesi on suositeltavin. Aluslautasella seisova vesi kaadetaan pois. Kasvukaudella kastelun yhteydessä lannoitetaan kerran viikossa nestemäisellä Kekkilä Kasviravinteella. Lehtiä kannattaa suihkutella mahdollisimman usein.

Kasvi pitää ruukusta, joka on sille tuttu. Vaihda siis ruukku uuteen vain silloin, kun nykyinen alkaa käymään sille ahtaaksi.

Isomaija pitää ruukusta, joka on sille tuttu. Vaihda siis ruukku uuteen vain silloin, kun nykyinen alkaa käymään sille ahtaaksi.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.