Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Jättiliuska-aralia eli sädearalia

(Palmaralia)

Schefflera actinophylla

Jättiliuska-aralia eli sädearalia Schefflera actinophylla Kekkilä

Jättiliuska-aralia on kookas, raikkaan vihreälehtinen viherkasvi. Kasvi on nopeakasvuinen ja helppohoitoinen, kun valoa, lämpöä ja tilaa riittää. Koostaan huolimatta sädearalian ilme kookkaine sormilehdykköineen on kevyt, ilmava ja valoisa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-300 cm

Värit:

Vihreät lehdet Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Jättiliuska-aralia eli sädearalia Schefflera actinophylla Kekkilä

Jättiliuska-aralia eli sädearalia soveltuu hyvin huonekasviksi ja vihersisustukseen. Se on nopeakasvuinen. Kasvi muodostaa rungon, joka ei juurikaan haaraannu. Useammalla kasvilla kasvustoon saadaan tuuheutta. Lehdykän läpimitta on 20-35 cm, korkeutta kasvilla on 100-300 cm.

Siroliuska-araliaan verrattuna lehdykkä on huomattavasti suurempi. Yksittäiset lehdet ovat n.10-20 cm pitkiä ja n. 5 cm leveitä.

Lehtien kärjet ovat terävät. Lehden väri on siroliuska-araliaan verrattuna vaaleampi ja heleämpi.

Viihtyy parhaiten runsaassa hajavalossa. Kasvi ei siedä vetoa. Kokonsa ja levenevän kasvutapansa puolesta se vaatii tilaa ympärilleen.

Viihtyy ilmavassa, ravinteikkaassa kasvualustassa. Kookkaille ja altakasteluruukuissa kasvaville kasveille sopii Kekkilä Viherkasvimulta.

Kasvia kastellaan tasaisesti ja kohtuullisesti. Kasvi ei siedä liikakastelua, joten pintamulta saa kasteluiden välillä kuivahtaa kevyesti. Mullan kuivahtaminen kuitenkin liiaksi kellastuttaa lehtiä.

Viileässä lämpötilassa kastelu saa olla niukempaa. Liiallinen märkyys ja kylmyys talvella saavat nuoren kasvin kuolemaan. Lehtiä sumutetaan usein, sillä liian kuivassa huoneilmassa kasviin tulee helposti vihannespunkkeja.

Kasvia lannoitetaan kasvukaudella joka viikko ja talvella kerran kuussa Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella.

Talvella kasvi pudottaa lehtiä, ellei saa tarpeeksi valoa. Sopiva lämpötila 18-20 astetta, tällöin se tyytyy niukempaan valoon ja kasvattaa suuria lehtiä.

Vihannespunkit, liikakastelu tai kuivuus, kylmä veto tai kasvin pitäminen liian lähellä kuumaa lämpöpatteria voivat aiheuttaa lehtien varisemista.

 

 

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.