Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Jättiverbena

(Jätteverbena)

Verbena bonariensis

Jättiverbena Verbena bonariensis

Jättiverbena on komea kesäkukka, jonka lilat kukat ovat pitkien, yli metrin pituisten varsien päässä. Lehdet ovat miekkamaiset ja tummanvihreät. Jättiverbenan ilmava, niittykukkamainen olemus keventää kukkapenkin ilmettä.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

70 - 120 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Jättiverbena Verbena bonariensis

Kasvi on monivuotinen, mutta huonon talvehtimisen vuoksi se kasvatetaan meillä yksivuotisena kesäkukkana. Se sopii kookkaisiin ruukkuistutuksiin ja kukkapenkkeihin. Se on hyvä pari esimerkiksi suurikukkaisten daalioiden ja salkoruusujen rinnalle. Viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla ja se kukkii heinäkuusta syyskuulle. Jättiverbena on hyvä perhoskasvi.

Kasvi viihtyy ilmavassa ja ravinteikkaassa maassa. Sopiva multa sille on Kekkilä Kesäkukkamulta. Sopiva istutusväli on 30cm.

Kasvin taimia löytyy keväällä hyvinvarustelluista puutarhaliikkeistä. Sitä voi kasvattaa itse siemenistä. Taimien juurakot voi talvettaa viileässä, sillä ne eivät talvehdi meillä ulkona.
Sen siemenet saattavat kestää talven, jolloin ne itävät keväällä ulkona ja kukkivat syksyllä.

Kasvi on helppohoitoinen kesäkukka. Sitä lannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella ja kastellaan tarvittaessa.

Jättiverbenan kasvatus siemenistä aloitetaan helmikuussa. Siemenet kylvetään harvaan kosteaan Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan. Siemenet peitetään ohuesti Kekkilä Kylvö- ja taimimullalla tai hiekalla.

Noin viikon päästä kylvösastia nostetaan huoneen lämmöstä jääkaappiin viileään 4-6 viikoksi. Kun kylvös nostetaan takaisin huoneenlämpöön, itäminen tapahtuu parissa viikossa, kun multa pidetään tasaisen kosteana. Jättiverbenan itäminen voi olla epätasaista.

Kun taimissa on sirkkalehtien lisäksi toinen lehtipari, ne koulitaan, eli istutetaan uudelleen omiin ruukkuihin. Sopiva multa on Kekkilä Kylvö- ja taimimulta.

Taimien kasvettua, niitä kannattaa latvoa pari kertaa. Taimet istutetaan ulos, kun hallanvaara on ohi.

Etsi