Hyppää sisältöön
Havut

Kääpiömustakuusi

(Svartgran ’Nana’)

Picea mariana ’Nana’

Kääpiömustakuusi Picea mariana ’Nana'

Kääpiömustakuusi on mustakuusen matalakasvuinen kääpiömuoto. Se kasvaa leveän pallomaiseksi, matalaksi ja tiiviiksi havupensaaksi. Sinivihreät neulaset ovat ohuet ja lyhyet, 5-7mm pituiset.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-70 cm

Värit:

Vihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

none

Kasvuvyöhyke:

I-VI

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kääpiömustakuusi Picea mariana ’Nana'

Kuusi on pitkäikäinen ja kaunis koristehavu, joka sopii peittokasvien tai muiden havupensaiden samaan ryhmään. Se kasvaa 75cm korkeaksi ja 120cm leveäksi. Sen lyhyet oksat sijoittuvat limittäin toistensa päälle.

Viihtyy aurinkoisessa ja puolivarjoisessa kasvupaikassa, mutta kasvaa varjossakin. Erittäin hidaskasvuinen, sen kasvuvauhti on vain noin 2cm kasvukauden aikana. Se on kestävä Pohjois-Suomeen asti. Se kasvaa kasvuvyöhykkeillä I-VI.

Se on hyvin vaatimaton kasvupaikan suhteen se kasvaa niukkaravinteisessa, kuivassa, tuoreessa, jopa savisessa, märässä maassa. Kasvualusta saa mieluiten olla kalkittu, joten sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 50-100 cm välein.

Kuusi ei kaipaa erityistä hoitoa. Se ei ole arka keväthalloille, sillä kasvu käynnistyy vasta kesän alussa.

Keväisin kääpiömustakuusen voi lannoittaa kevyesti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla. Elo-syyskuussa annetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitetta.

Etsi