Hyppää sisältöön
Perennat

Kaukasianmaksaruoho

(Kaukasiskt fetblad)

Sedum spurium

Kaukasianmaksaruoho

Kaukasianmaksaruohot ovat helppohoitoisia aurinkoisten kasvupaikkojen maanpeiteperennoja. Lehdet ovat soikeita ja kiiltäviä. Lajikkeesta riippuen lehdet ovat vihreitä tai punertavanruskeita ja kukat punaisia, ruusunpunaisia tai valkoisia.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-15 cm

Värit:

Punainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kaukasianmaksaruoho

Maksaruoho kasvaa matalana mattomaisesti. Kasvuston korkeus on 10-15 cm. Lamoavat versot ovat pystylatvaisia. Lehdistö on vain osittain talvehtiva Suomessa, se kasvattaa kesäisin uuden, kohenevan versoston. Kukinnot ovat tiheinä sarjoina versojen päässä. Kukinta on runsas ja kestää kauan heinäkuun alkupuolelta syyskuulle saakka. Maksaruohot sopivat kivikkoryhmiin, muurien päälle ja reunuskasviksi. Kasvi on erittäin kestävä. Lajikkeista valkokirjavalehtiset muodot ovat arempia talvenkestoltaan.

Viihtyy aurinkoisella tai lievästi varjoisalla hyvin ojitetulla paikalla. Se sietää erittäin hyvin kuivuutta. Ne viihtyvät hyvinkin ohuessa mullassa, sillä meheviin varsiin ja lehtiin varastoituu vettä. Kasvualusta saa olla hiekkainen, niukkaravinteinen ja kuiva. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 30 cm.

Sitä voidaan keväisin kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa kevyesti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Syksyisin annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ auttaa varsinkin arempia lajikkeita kestämään talven yli.

Kasville annetaan kasvurauha, sillä se ei erityisiä hoitotoimenpiteitä vaadi. Sen annetaan kasvaa rauhassa niin kauan kuin se pysyy sille varatulla alueella. Se voidaan jakaa keväisin tai syksyisin.

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.