Hyppää sisältöön
Perennat

Kevätvuohenjuuri

(Gemsrot)

Doronicum orientale

Kevätvuohenjuuren Doronicum orientale kukka Kevätvuohenjuuri Doronicum orientale

Kevätvuohenjuuren raikkaan vihreä lehdistö nousee maasta aikaisin keväällä. Keltaiset, päivänkakkaramaiset kukat aukeavat touko-kesäkuussa. Kevätvuohenjuuri on perinteinen, helppohoitoinen perenna.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-60 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kevätvuohenjuuren Doronicum orientale kukka Kevätvuohenjuuri Doronicum orientale

Kevätvuohenjuuri on leveäkasvuinen. Herttamaiset lehdet kasvavat 35cm leveäksi ja 20cm korkeaksi tyvilehdistöksi, jonka päälle nousee noin 50cm korkeat kukkavanat.

Erittäin vaatimaton kasvi. Se menestyy melkein joka paikassa, kivikoilta vesirajaan. Aurinkoisella paikalla kukinta on varhaisin, mutta lehdistö kuihtuu kukinnan jälkeen. Puolivarjoisalla kasvupaikalla kevätvuohenjuuren kukinta ja lehdistö säilyvät pisimpään kauniina.

Viihtyy parhaiten multavassa maassa, mutta selviää myös hiekkapitoisessa ja kuivassa maassa. Kevätvuohenjuuri istutetaan Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Sopiva istutusväli on 30cm.

Lannoitetaan keväällä kevyesti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla. Taimiväleihin lisätään samalla 3cm kerros Kekkilä Puutarhamultaa. Liika lannoitus ja kosteus altistaa sienitaudeille, kuivuus härmälle.

Kukkavarsien alasleikkaus kukinnan jälkeen tuuheuttaa tyvilehdistöä.

Kasvi jaetaan kukinnan jälkeen tai elokuussa, mikäli kukinta heikentyy. Jakamisväli on noin 3-4 vuotta.

Kestävä leikkokukka. Hyvä perhoskasvi.

 

Etsi