Hyppää sisältöön
Sipulit ja mukulat

Kirjokevättähti

(Blåstjärnor)

Scilla forbesii (Chionodoxa luciliae)

Kirjokevättähti

Kirjokevättähti on sipulikasvi, joka kukkii runsaina kasvustoina sinivalkoisin kukin varhain keväällä huhti-toukokuussa. Matala, 10-15 cm korkea kasvusto leviää nopeasti siemenistä ja sivusipuleista kukkamatoksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-15 cm

Värit:

Sininen Vaaleansininen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kirjokevättähti

Sen ruusukkeena kasvavat ruodittomat ja tasasoukat lehdet ovat ehytlaitaiset ja suorat. Pysty tai kaareva kukkavarsi on yleensä ruskea tai tummanvihreä. Kukinto on 1-12 -kukkainen latvaterttu. Kasvi kukkii runsaasti. Sen sinisissä 1-2 cm kokoisissa kukissa on suuri valkoinen silmä ja vaaleankeltaiset ponnet.

Se sopii istutettavaksi pensaiden ja puiden alle, perennapenkkeihin ja nurmikon laitamille. Viihtyy aurinkoisessa ja lievästi varjoisassa kasvupaikassa. Se on vaatimaton maanlaadun suhteen, kunhan se on läpäisevää. Savista maaperää parannetaan Kekkilä Puutarhamullalla tai Kekkilä Puutarhaturpeella, hiekalla tai soralla. Se istutetaan syksyllä 5-10 cm syvyyteen ja 10-15 cm välein.

Keväisin istutusalueet kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kukkasipuliravinteella tai Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kasvustolle annetaan muuten kasvurauha, jolloin se kylväytyy itsestään ja muodostaa sivusipuleita. Nurmikolla kasvaessa sen annetaan muodostaa siemenet ja nurmi ajetaan vasta sen jälkeen.

Etsi