Hyppää sisältöön
Perennat

Kirjovuohenputki

(Kirskål)

Aegopodium podagraria 'Variegatum'Aegopodium podagraria 'Variegatum'

Vuohenputki Aegopodium podagraria Kekkilä

Villiyrttinä ja rikkakasvina vuohenputken kaksivärinen muunnos on kaunis ja vaivaton maanpeittoperenna. Menestyy auringossa että varjossa eikä leviä yhtä voimakkaasti kuin yksivärinen luonnonkasvi. Valkovihreät lehdet valaisevat kauniisti varjoisia paikkoja ja kehystävät puiden ja pensaiden tyvet.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-40 cm

Värit:

Valkoinen Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Vuohenputki Aegopodium podagraria Kekkilä

Kirjovuohenputki on monivuotinen, hyönteispölytteinen sarjakukkaiskasvi. Kasvi kasvaa 20-40 cm korkeaksi. Kasvilla on voimakas maavarsi, josta se versoo joka kevät aikaisin.

Lehdet ovat kahteen kertaan kolmisormiset eli lehti jakautuu kolmeen osaan, joista kukin jakaantuu kolmeen lehdykkään, kukinto on kerrannainen sarja ja kukat vihertävän valkoiset. Kukkii kesä-heinäkuussa.

Kasvi muodostaa tiheitä yhtenäisiä, matalahkoja kasvustoja. Se on kestävä ja nopeakasvuinen perenna, joka kilpailee hyvin rikkakasveja vastaan. Sopeutuu sekä aurinkoiseen että varjoiseen kasvupaikkaan.

Lehtien väritys tulee parhaiten esille ja pysyy selkeämpänä varjossa tai puolivarjossa. Se onkin mainio kasvi hankaliin varjopaikkoihin.

Kasvi pitää multavasta maasta, mutta selviää kuivahkossa maassakin. Varjoissa ja kuivassa paikassa kirjovuohenputki pysyy hyvin kasvupaikallaan. Kirjovuohenputki istutetaan Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan, istutusväli on 30 cm.

 

 

Keväisin kirjovuohenputki kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan kevyesti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Jos sen kasvua halutaan rajata tai kasvusto siirtää, nostetaan juurakko erittäin huolellisesti laajalta alueelta kokonaan pois. Kirjovuohenputki leviää juurenpätkistäkin, jos ne jäävät kasvupaikalle.

 

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.