Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Koivuangervo

(Björkspirea)

Spiraea betulifolia

Koivuangervo Spiraea betulifolia

Koivuangervo on pyöreämuotoinen, tuuhea ja matala pensas, joka on helppohoitoinen ja talvenkestävä. Versot ovat punaruskeat, pystykasvuiset ja tanakat, lehdet kauniit ja tummanvihreät. Syysväri on loistavan oranssinpunainen. Valkoiset kukinnot alkukesästä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-100 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Koivuangervo Spiraea betulifolia

Helppohoitoinen pikkupensas sopii aurinkoon tai puolivarjoon. Lopullinen kasvukorkeus on 50- 100 cm, hieman lajikkeesta ja kasvupaikasta riippuen. Sopii hyvin pensasryhmään tai yksittäin istutettavaksi, Matalaksi aidanteeksi, havupensaiden ja perennojen kanssa, esim. kukkapenkkiin.

Koivuangervo kukkii kesä-heinäkuussa, puhtaanvalkoinen kukinto on 3-6 c m leveä. Pitkät heteet saavat kukinnot näyttämään pörröisiltä puolipalloilta. Kukinta ja syysväri kauneimmillaan valoisalla paikalla, mutta menestyy myös puolivarjossa.

Koivuangervon istutusväli ryhmässä on 60 -80 cm. Yksittäisen kasvin istutuskuopan syvyys tai parannettavan kasvualustan syvyys usealle pensaalle on 40-50 cm. Kuopasta kaivettuun pohjamaahan sekoitetaan puolet Kekkilä Puu- ja pensasmultaa tai Kekkilä Puutarhamultaa. Erillistä istutusleikkausta ei tarvitse tehdä. Kastelu istutuksen jälkeen muutaman viikon ajan ja kuivina kausina.

Lannoitus keväisin yleislannoitteella, kuten Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Melko vaatimaton kasvupaikan suhteen. Ei tarvitse paljoa leikkaamista, mutta kestää hyvin myös alasleikkauksen varhain keväällä kukinnan kärsimättä, sillä kukkii saman vuoden versoilla. Juurivesojen vuoksi pensaasta tulee vanhemmiten leveä. Kestää hyvin lumen painoa.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.