Hyppää sisältöön
Köynnökset

Koreaköynnöskuusama

(Vildkaprifol)

Lonicera periclymenum

Koreaköynnöskuusama Lonicera periclymenum Kekkilä

Koreaköynnöskuusama on näyttävä köynnöskasvi. Se kukkii tuoksuvin, kaksivärisin kukin. Kukat ovat sisältä oranssinkellertävät ja ulkopuolelta kauniin punaiset. Aurinkoisen paikan köynnös kukkii keski-loppukesällä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

150-400 cm

Värit:

Punainen Oranssi

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Koreaköynnöskuusama Lonicera periclymenum Kekkilä

Koreaköynnöskuusama kasvaa 1,5 -4 metriä korkeaksi. Leveyttä köynnökselle tulee 100 cm. Köynnös on Köynnöskuusamista matalin ja se kasvaa pensasmaisenakin.

Kukat ovat torvimaiset, purppuranpunaiset, sisältä kermanvalkoiset. Siemenet ovat koristeellisen punaiset. Lehdet ovat tummanvihreät.

Köynnös kiertyyn tukeen itse ja se sopii säleikkö- ja maanpeitekasviksi. Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-II. Suotuisalla, lämpimällä kasvupaikalla se voi talvehtia myös vyöhykkeellä III.

Köynnös viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla tuore tai kostea ja runsasravinteinen ja pohjamaan läpäisevä. Koreaköynnöskuusama istutetaan Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Istutusväli on 100 cm.

Koreaköynnöskuusama pitää kalkkipitoisesta maasta, joten se kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla keväällä. Köynnös lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite Plussalla.

Kuivat versot leikataan keväällä.

Elo-syyskuussa kasvi lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite Plussalla ja maan jäädyttyä juuristo suojataan Kekkilä Talvisuoja-turpeella.

Etsi