Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kukontöyhtö

(Tuppkam)

Celosia argentea

Kukontöyhtö Celosia argentea Kekkilä Kukontöyhtön Celosia argentea kukka

Kukontöyhtö on perinteikäs kesäkukka, sopivat paitsi kukkaryhmiin, myös ruukkuistutuksiin väriä tuomaan. Kukontöyhdöllä on töyhtömäiset, pitkät, monihaaraiset kukinnot. Värivalikoimassa on keltaisen, punaisen, liilan tai ruskeanpunaisen sävyjä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20 - 40 cm

Värit:

Punainen Lila Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kukontöyhtö Celosia argentea Kekkilä Kukontöyhtön Celosia argentea kukka

Kukontöyhtö tunnetaan myös nimillä kukonharja ja kukonpyrstö, jotka kuuluvat samaan lajiin ja ovat nimetty kukinnon muodon mukaan.Kasvit ovat erikoisenkin näköisiä, 20-40 cm korkeita ryhmäkasveja. Kukinnossa pienet kukat ovat tiiviissä, leveissä tähkissä. Ne pysyvät pitkään näyttävinä ja värikkäinä, kukkii läpi kesän, toukokuulta syyskuulle. Muutaman yksilön ryhmästä saa vaihtelua kukkatarhaan. Matalia lajikkeita voi istuttaa myös astioihin. Tummalehtinen, purppuranvärinen lajike on suosittu katseenvangitsija ruukuissa.

Kukkivat parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisessa kasvupaikassa. Viihtyy lämmössä, joten se kannattaa suojata kylmiltä tuulilta. Kasvi kestää pientä sadetta. Keväisin se on hallanarka. Kasvualustaksi soveltuu ilmava ja ravinteikas multa, kuten Kekkilä Kesäkukkamulta. Kukontöyhtö istutetaan 20 cm välein.

Kastellaan säännöllisesti, mutta se sietää hyvin myös kuivuutta. Ylikastelua tulee välttää, sillä kukontöyhtö ei siedä seisovaa vettä. Tämän vuoksi se kannattaa myös ruukuissa kasvaessaan sijoittaa suojaiseen paikkaan. Kasvia lannoitetaan 2 viikon välein Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kastelulannoitteella.

Kuihtuneet kukat ja lehdet nypitään pois.

Hyvä leikkokukka

Etsi