Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Lamoherukka

(Dvärgrips)

Ribes glandulosum

Lamoherukka Ribes glandulosum

Lamoherukka on hyvin talvenkestävä, terve ja monenlaisilla kasvupaikoilla viihtyvä nopeakasvuinen maanpeittopensas. Lehdet muistuttavat herukan lehtiä ja puhkeavat varhain keväällä. Lamoherukalla on hieno syysväritys.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-50 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-IV

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lamoherukka Ribes glandulosum

Nopeakasvuinen lamoherukka eli pikkuherukka sopii maanpeitto- ja verhopensaaksi kivikkoryhmiin, rinteeseen, muurin päälle tai muihin vaativiin paikkoihin. Se leviää tehokkaasti tiheiden ja pitkien versojensa avulla. Pisimmät versot kasvavat noin 150 cm mittaisiksi ja juurtuvat maahan. Korkeutta pensaalle tulee 30-50 cm. Lamoherukka menestyy kasvuvyöhykkeillä I-VI.

Sen kukinta alkaa toukokuun puolessa välissä ja kestää 2-3 viikkoa. Kukat ovat pieniä ja vaatimattomia, väriltään vaaleita tai hieman punertavia. Keskikesällä pensaissa on pieniä, punaisia marjoja. Lehdet puhkeavat usein jo huhtikuun lopussa, mutta ne tuleentuvat niin varhain, että pensas hehkuu jo loppukesällä viinin- tai oranssinpunaisena.

Menestyy sekä aurinkoisilla että varjoisilla kasvupaikoilla. Auringossa syysväritys on huomattavasti voimakkaampi. Lamoherukka viihtyy tuoreessa, kosteassa ja ravinteikkaassa maaperässä. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta. istutukseen ja istutusväli on 90 cm.

Keväisin lamoherukkakasvusto kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Lamoherukka ei kaipaa erityistä hoitoa. Vanhasta pensaasta poistetaan vain tarvittaessa ränsistyneitä versoja.

Etsi