Hyppää sisältöön
Havut

Lumikellokanerva

(Klockljungssläktet)

Erica carnea

Lumikellonkanerva Erica carnea

Lumikellokanerva on monivuotinen varpukasvi. Se kukkii aikaisin keväällä heti lumen lähdön jälkeen. 20 cm korkeiden versojen päähän avautuvat ruusunpunaiset, vaaleanpunaiset tai valkoiset kukat ovat pieniä, kapeita ja ruukkumaisia.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20 cm

Värit:

Punainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lumikellonkanerva Erica carnea

Ikivihreää kanervaa käytetään matalana koristekasvina kivikoissa ja havuryhmissä. Sen lehdistö on neulasmainen ja lehdet ovat 4 lehden ryhmässä. Kanerva on kaunis ruukkukasvi kausi-istuksiin yksivuotisena käytettynä. Ruukuissa kukat kuivuvat ja jäätyvät yksivuotisten kanervien tapaan ja säilyttävät kukkien värin läpi talven. Se talvehtii Suomessa I-vyöhykkeellä hyvän lumipeitteen tai talvisuojauksen alla.

Viihtyy avoimessa maastossa, jossa on runsaasti valoa. Kasvualustan tulee olla kuohkea ja kalkittu. Monivuotiseksi kasviksi istutettuna se istutetaan Kekkilä Puutarhamultaan, yksivuotisena käytettäessä mullaksi sopii Kekkilä Kesäkukkamulta. Istutusväli on 20 cm.

Varhain keväällä kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla. Ne voi lannoittaa kevyesti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Ne kestävät kuivuutta, mutta pitkinä paahdekausina kasvustoja kastellaan.

Elo-syyskuussa lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, mikä parantaa niiden talvehtimista. Maan jäädyttyä kasvustot suojataan Kekkilä Talvisuojalla tai kuivilla lehdillä ja havuilla.

Keväällä lumen sulettua Talvisuoja-turve poistetaan kanervien juurelta. Turpeen voi käyttää maanparannukseen.

Kimalaiset viihtyvät keväällä avautuvissa lumikellokanervan kukissa.

Etsi