Hyppää sisältöön
Sipulit ja mukulat

Lummetulppaani

(Kaufmanntulpaner)

Tulipa kaufmanniana ja Kaufmanniana -ryhmä

Lummetulppaani Tulipa kaufmanniana ja Kaufmanniana -ryhmä

Lummetulppaanit ovat matalahkoja tulppaanilajikkeita, joiden kukat avautuvat auringonpaisteessa lumpeenmuotoisiksi. Illalla auringon laskettua kukat sulkeutuvat. Harmaanvihreät lehdet ovat ruskeajuovaisia tai -pilkkuisia lajikkeen mukaan.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25-40 cm

Värit:

Punainen Oranssi Valkoinen Keltainen

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lummetulppaani Tulipa kaufmanniana ja Kaufmanniana -ryhmä

Tulppaanit ovat 25-40 cm korkeita, tanakkakasvuisia tulppaanilajikkeita. Sipuli on melko suuri. Tukevan varren tyvessä on 3-5 lehteä. Yksi- tai moniväriset, tähtimäiset kukat ovat jopa 10 cm pitkät. Sen kukat ovat pilvisinä päivinä tiukasti supussa ja auringossa ne aukeavat lähes vaakatasoon.

Tulppaanit ovat parhaimmillaan kivikoissa ja istutusryhmien reunuksissa. Esimerkiksi ´Heart´s Delight´ on kestävä 20-25 cm korkea tulppaani. Kukat ovat sisäpuolelta valkoiset ja ulkopuolelta punaiset. ´Early Harvest´ -tulppaanin väritys on mielenkiintoinen: punainen sävy taittuu kultaisen kautta loistavaan oranssiin. ’Show Winner’ on kaunis, yksivärinen, punainen lajike. Ne kukkivat toukokuussa.

Ne ovat parhaimmillaan aurinkoisella kasvupaikalla, jossa niiden kukkamuoto pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Ne menestyvät myös puolivarjoisalla kasvupaikalla. Tulppaanin sipulit talvehtivat hyvin kuohkeassa, vettä läpäisevässä maassa. Kasvualustaa parannetaan Kekkilä Puutarhamullalla, Kekkilä Puutarhakalkilla ja Kekkilä Kukkasipuliravinteella. Tulppaanin sipulit istutetaan syyskuussa 10 cm syvyyteen 10 cm välein.

Ne kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla varhain keväällä. Ne lannoitetaan Kekkilä Kukkasipuliravinteella, kun lehdet puhkeavat. Lehtien annetaan kuihtua itsekseen, kuihtuneet kukat ja hedelmystöt poistetaan.

 

Etsi