Hyppää sisältöön
Sipulit ja mukulat

Madonnanlilja

(Madonnalilja)

Lilium candidum

Madonnanlilja Madonnanlilja Lilium candidum

Madonnanlilja on kookas, näyttävä monivuotinen sipulikasvi. Vienosti tuoksuvat kukat ovat puhtaan valkoiset ja suppilomaiset. Vahvan varren latvaan voi kehittyä jopa 15-20 kukkaa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

90-150 cm

Värit:

Tummanvioletti Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Madonnanlilja Madonnanlilja Lilium candidum

Kasvia on tuhansia vuosia viljelty historiallinen lilja, jota tapaa suomalaisissa puutarhoissa harvinaisena. Se on jalostamaton lilja. Lilja kasvaa 90-150 cm korkeaksi ja sopii perenna- ja pensasryhmien lomaan istutettavaksi. Kukkii heinä-elokuussa. Muista liljoista poiketen se kasvattaa talvehtivan lehtiruusukkeen jo syksyllä.

Viihtyy auringossa ja jopa paahteisella paikalla. Kasvupaikan tulee olla suojaisa. Maan tulee olla läpäisevää, kalkittua ja kuohkeaa. Talvimärkyys tuhoaa sipulin helposti. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta. Sipulit istutetaan suhteellisen lähelle maanpintaa, muutaman sentin syvyyteen. Sipulit istutetaan ajoissa ennen maan routaantumista, jotta ne ehtivät muutaman viikon ajan kehittää juuria ja lehtiruusukkeita. Istutusväli on 20 cm.

Ennen istutusta kasvualustaa parannetaan Kekkilä Puutarhamullalla, Kekkilä Puutarhakalkilla ja Kekkilä Kukkasipuliravinteella. Lehtiruusukkeet suojataan maan jäädyttyä Kekkilä Talvisuojalla.

Keväisin istutusalueet kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kukkasipuliravinteella. Korkeat kukkavarret saattavat tarvita tuennan.

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.