Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Mustasilmäsusanna

Thunbergia alata

Mustasilmäsusanna Thunbergia alata, punainen Mustasilmäsusanna Thunbergia alata, oranssi Mustasilmäsusanna Thunbergia alata, keltainen

Mustasilmäsusanna on yksivuotisena kasvatettava köynnös- ja amppelikasvi. Mustasilmäsusannalla on suuret, keltaiset, oranssit, valkoiset tai punertavat kukat, joissa on tumma keskusta. Raikkaan vihreät lehdet ovat kolmionmuotoiset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

200-500 cm

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Mustasilmäsusanna Thunbergia alata, punainen Mustasilmäsusanna Thunbergia alata, oranssi Mustasilmäsusanna Thunbergia alata, keltainen

Nopeakasvuinen ja ruohovartinen köynnös kasvaa 2-3 metrin pituiseksi. Monikäyttöisenä kasvina se sopii hyvin muiden köynnöskasvien joukkoon, köynnöspyramideihin, seinustoille, parvekkeelle ja amppeleihin. Se kukkii lähes koko kesän toukokuusta syyskuulle.

Se kasvaa parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisessa kasvupaikassa. Paahteesta se ei pidä ja varjossa kukinta jää vaatimattomammaksi.

Kasvupaikka tulee olla lämmin sekä suojassa tuulelta ja sateelta. Keväällä kasvi on hallanarka. Kasvi pitää runsasravinteisesta ja ilmavasta kasvualustasta. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta. Istutetaan 30-50 cm välein.

Rehevä kasvi kuluttaa paljon vettä. Sitä kastellaan keväästä syksyyn kerralla runsaasti ja vain pintamullan annetaan kuivahtaa kastelujen välillä. Multa ei saa olla jatkuvasti märkää. Keväästä kukinnan päättymiseen saakka kasvia lannoitetaan viikoittain Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Kuihtuneet kukat nypitään pois.

Kasvin voi talvettaa sisällä valoisassa paikassa, normaalissa huoneenlämmössä, mutta talveksi sen voi sijoittaa myös viileään paikkaan. Kastelua vähennetään talveksi. Keväällä istutetaan uudelleen tuoreeseen Kekkilä Kesäkukkamultaan ja versoja leikataan voimakkaasti.

Kasvi kylvetään jo helmikuussa-maaliskuussa. 2/3 ruukusta täytetään Kekkilä Kukkamullalla ja loput Kekkilä Kylvö- ja taimimullalla. Kuhunkin ruukkuun kylvetään kolme siementä ja ne sijoitetaan huoneen lämpöön. Kylvös pidetään kosteana ja taimettumisen jälkeen ruukut siirretään valoisaan ja viileään. Taimia kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan miedolla Kekkilä Kesäkukkaravinneliuoksella. Mustasilmäsusannat istutetaan ulos yöpakkasten mentyä.

Etsi