Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Neilikkaruusu

(Nejlikros)

Rosa

Neilikkaruusu

Neilikkaruusut ovat pitkään kukkivia kurtturuusulajikkeita, joilla on ripsureunaiset, neilikkamaiset kukat tertuissa. Tummanpunaiset, vaaleanpunaiset tai valkoiset kukat tuoksuvat voimakkaasti. Runsas kukinta kestää useita kuukausia.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

150 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-III(IV)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Neilikkaruusu

Pystykasvuinen neilikkaruusu kasvaa pystykasvuiseksi, 100-150 cm korkeaksi ja 100 cm leveäksi ruusupensaaksi. Kurtturuusun sukulaisuudesta muistuttavat pienehköt kiiltävät lehdet ja runsaspiikkiset versot. Neilikkaruusu ei muodosta kiulukoita lainkaan. Neilikkaruusun nuput kehittyvät saman vuoden versoihin. Neilikka ruusu menestyy kasvuvyöhykkeillä I-III (IV).

Neilikkaruusu sopii hyvin käytettäväksi yksittäin, pensasryhmissä ja vapaasti kasvavana aidan. Neilikkaruusut viihtyvät aurinkoisessa ja puolivarjoisassa kasvupaikassa. Ruusut kukkivat runsaimmin auringossa, mutta puolivarjossa kukinta kestää kauemmin. Ne sietävät hyvin auringon paahdetta ja kuivuutta.

Neilikkaruusu on vaatimaton maan suhteen. Se kasvaa niin kuivassa kuin tuoreessa, multavassa maassa. Kasvualustan tulee olla hyvin vettä läpäisevä. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Neilikkaruusut istutetaan 80-100 cm välein ja hieman entistä syvempään talvehtimisen parantamiseksi. Neilikkaruusu on kohtalaisen kestävä, mutta versot saattavat paleltua vähälumisina pakkastalvina.

Varhain keväällä voi tarvittaessa poistaa vanhoja ja huonoja oksia sekä ylimääräisiä juurivesoja. Jäljelle jäävien oksien typistäminen parantaa kukintaa. Versot voi leikata kokonaan alas keväisin kukinnan kärsimättä, sillä kukat kehittyvät uusiin versoihin.

Keväisin neilikkaruusut kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite Plussalla. Keksikesällä neilikkaruusut hoitolannoitetaan Kekkilä Ruusulannoitteella tai luonnonmukaisella Kekkilä Puutarhalannoitteella.

Kalium-ja fosforipitoinen Kekkilä Syyslannoite Plus+ parantaa talvenkestävyyttä. Tyvi suojataan Kekkilä Talvisuoja-turpeella, versosto havuilla tai pakkaspeitteellä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.