Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Norjanangervo

(Norsk brudspirea)

Spiraea ’Grefsheim’

Norjanagervo Spiraea 'Grefsheim' Kekkilä

Koristeellisen kaarevaoksainen ja varhain kukkiva norjanangervo on yksi maamme suosituimmista koristepensaista. Erittäin runsas, vitivalkoinen ja tuoksuva kukinta ajoittuu touko-heinäkuulle. Tiheä lehdistö puhkeaa aikaisin.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-VI

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Norjanagervo Spiraea 'Grefsheim' Kekkilä

Ohutversoisen norjanangervon harmahtavan vihreät lehdet ovat pienet, kapeat ja karvaiset. Kukinto on edellisvuoden verson päällä oleva sarja, jossa on pieniä valkoisia kukkia runsaasti.

Melko nopeakasvuinen, tulee tuuheaksi ja peittäväksi ja kasvaa 100-150 cm korkeaksi. Sitä käytetään paljon aidanne- ja ryhmäpensaana. Kestävä norjanangervo menestyy kasvuvyöhykkeillä I-VI.

Helppohoitoinen ja vaatimaton kasvupaikan suhteen. Se kukkii komeimmin aurinkoisella paikalla ja menestyy hyvin myös puolivarjossa. Pensasta ei kannata istuttaa räystään alle, sillä oksat eivät kestä raskasta lumikuormaa..

Se menestyy parhaiten kevyillä, hiekkapitoisilla ja runsasravinteisilla multamailla. Sopivamulta istutukseen on Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Ryhmissä ja aidanteissa sopiva istutusväli on 70-100 cm.

 

 

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Vanha pensas nuorennetaan harventamalla niukasti kukkivia vanhimpia oksia kukinnan jälkeen tai varhain keväällä ennen silmujen avautumista. Oksat leikataan 10 cm korkeudelle maan pinnasta. Oksien typistäminen tekee norjanangervosta luutamaisen.

Kukkii edellisen vuodenversolla, sille ei suositella alasleikkausta. Pensas kyllä toipuu siitä, mutta kasvattaa voimalla tiheää versostoa, joka on kuitenkin harvennettava. Nuoret norjanangervot on hyvä suojata jäniksiltä.

 

Etsi