Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Nukkaköynnösvehka

(Mossranka)

Philodendron squamiferum

Nukkaköynnösvehkan tunnusomaisin piirre ovat punertavat, karvaiset lehtivarret. Keski- ja Etelä-Amerikan trooppisten metsien köynnöskasvi voi kasvaa kookkaaksi ja reheväksi, kun kasvuolosuhteet ovat otolliset. Lehtien muoto muistuttaa tammen lehtiä, mutta lehdet ovat suuret.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-60 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Nukkaköynnösvehka on kookas köynnös, ja köynnösvehkojen tapaan se kiipeää trooppisissa metsissä puunrunkoa ylöspäin kohti valoa. Huonekasvina kasvukin voi yllättää, jos olosuhteet ovat suotuisat.

Nukkaköynnösvehka viihtyy valoisassa hajavalon paikassa tai puolivarjossa. Suorassa auringonpaahteessa sen lehtien kärjissä voi näkyä kuivumisen merkkiä.

Etelä-Amerikan trooppisten metsien kasvina se viihtyy hieman happamassa kasvualustassa, joten voit sekoittaa ja istuttaa nukkaköynnösvehkan Kekkilä Viherkasvimullan ja Kekkilä Hortensiamullan sekoitukseen. Nukkaköynnösvehka pitää myös ilmavasta kasvualustasta, ja voit lisätä mullan ilmavuutta lisäämällä siihen Kekkilä Orkideamultaa tai Ruukkusoraa.

Kastele säännöllisesti, mutta anna pintamullan kuivahtaa parin kolmen senttimetrin syvyydeltä ennen kuin kastelet uudestaan. Keskimäärin nukkaköynnösvehka kaipaa kastelua kerran viikossa, riippuen paikan ilmankosteus- ja lämpöolosuhteista. Kastelua voi maltillisesti vähentää talviaikana.

Trooppisena kasvina nukkaköynnösvehka hyötyy talviaikana kasvivalosta.

Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn säännöllisesti Kekkilä Viherkasviravinteella.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.