Hyppää sisältöön
Sipulit ja mukulat

Pallolaukka

(Boll-lök)

Allium karataviense 'Ivory Queen'

Pallolaukka Allium karataviense 'Ivory Queen'

Pallolaukan koristeelliset, ilmavat kukinnot ovat valkoiset tai vaaleanvioletit ja pallonpyöreät. Lehdet ovat leveät ja harmaanvihreät. Se kasvaa 15-25 cm korkeaksi. Se on eräs parhaista ruukussa kasvatettavista Allium-lajeista.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

15-25 cm

Värit:

Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pallolaukka Allium karataviense 'Ivory Queen'

Se on monivuotinen sipulikasvi. Se kukkii touko-kesäkuussa. Pienistä, valkoisista kukista muodostuva kukinto kestää yleensä useampia viikkoja. Kukinto voi olla halkaisijaltaan jopa 15 cm. Sipulia kohden kämmenenlevyisiä lehtiä kehittyy 2 kpl. Laukka on myös hyvä leikkokukka. Kukinnan jälkeen muodostuvat siemenet pitävät kukinnon pallomaisen muodon. Se on voimakastuoksuinen ja sitä pidetään myyriä karkottavana eikä se juuri maistu kauriille, jäniksille ja kaneille. Valkoinen ’Ivory Queen’- lajike on kestävä.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla vettä läpäisevä, hiekansekainen multamaa. Kasvualustaa parannetaan Kekkilä Puutarhamullalla. Savista pohjamaata tulee parantaa reilusti soralla. Tarkoitukseen sopii Kekkilä Ruukkusora. Sen sipulit istutetaan syys-lokakuussa. Istutusväli on 20 cm.

Sen istutusalue kalkitaan varhain keväällä Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä  Kukkasipuliravinteella.

Kukinnan jälkeen lehtien annetaan lakastua, jotta ravinteet valuvat takaisin sipuliin.

Etsi