Hyppää sisältöön
Perennat

Pallomehiparta

(Hammarbytaklök)

Jovibarba globifera

Pallomehiparta jovibarba globifera

Pallomehiparran pallomainen, vahamainen lehtiruusuke muistuttaa mehitähteä. Pallomehiparta kuuluu perinteisten pihojen vanhoihin perennoihin. Pallomehiparran tanakan kukkavarren päähän tuleva kukinto on vaaleankeltainen.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

5-10 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pallomehiparta jovibarba globifera

Pallomehiparran ruusukkeet muodostuvat lankamaisten rönsyjen päihin. Pienet kukat ovat 20-30 cm korkeiden varsien latvoissa. Kasvi kukkii vain harvoin. Kukinta-aika on heinäkuu. Pallomehiparrat sopivat kivikko- ja kalliopuutarhoihin. Pallomehiparrat ovat kestäviä perennoja.

Pallomehiparta on aurinkoisten ja paahteisten paikkojen kasvi. Maaperä saa olla läpäisevä, vähäravinteinen ja hiekkapitoinen. Kasvualustan paksuudeksi riittää 5-20 cm. Sopiva kasvualsuta on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta ,  jonka joukkoon on sekoitettu Kekkilä Leikkihiekkaa. Taimet istutetaan 10-20 cm välein.

Pallomehiparrat eivät kaipaa erityistä hoitoa.

Mehipartojen erottaminen omaksi suvukseen mehitähdistä (Sempervivum) on ollut kiistanalaista jo yli vuosisadan ajan. Toisinaan niitä pidetään mehitähtien suvun sektiona, toisinaan omana sukunaan. Viimeaikaiset geneettiset tutkimukset ovat osoittaneet mehipartojen ja -tähtien olevan toisilleen läheistä sukua.

Etsi