Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Peikonkämmen

Thaumatophyllum bipinnatifidum

Peikonkämmen eli pariliuskavehka on viherkasvien komistus. Se omaa kookkaat, näyttävät ja selkeät lehdet. Jos pidät trooppisten kasvien vehreästä tunnelmasta, tämä kasvi on hieno lisä vihersisustuksessa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-70 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Peikonkämmen on luokiteltu köynnösvehkoista (Philodendron) uuteen kasvisukuun Thaumatophyllum. Peikonkämmenen kasvutapa on rehevä, pensasmainen. Lehdet ovat selkeät, reilusti liuskoittuneet ja raikkaan vihreät. Ajan kanssa kasvi kasvaa ja leviää leveyssuunnassa, joten tämä kasvi ei ole kaikkein kapeimmille ikkunalaudoille sopiva. Se on paremminkin vihreätä tuova komistus tilavaan huoneeseen ja paikkaan. Kasvi kasvaa kookkaaksi, pensasmaiseksi, mutta ei kuitenkaan valtavasti korkeutta.

Peikonkämmentä kasvaa Etelä-Amerikan trooppisissa metsissä, joissa maaperä on yleisesti hapanta. Kasvin voi istuttaa Kekkilä Viherkasvimullan ja Kekkilä Hortensiamullan sekoitukseen. Mukaan voi myös lisätä ilmavuuden lisäämiseksi Kekkilä Orkideamultaa tai Ruukkusoraa.

Peikonkämmen menestyy parhaiten valoisassa hajavalossa, ja kestää trooppisena kasvina hyvin kodin vaihtelevia kasvuolosuhteita. Kasvata siis valoisassa, hajavalon paikassa. Talvella peikonkämmen hyötyy kasvivalosta.

Kastele reilummin kasvukaudella, keväästä syksyyn, mutta anna kasvualustan kuivahtaa aina pinnalta kastelujen välillä. Vettä annetaan tilanteen mukaan noin kerran viikossa. Tarvittaessa lisää kastelua.

Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn säännöllisesti Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä luonnonmukaisilla Kasviravinnepuikoilla.

Tarkkaile kasvia säännöllisesti mahdollisten kasvinesteitä imevien tuholaisten osalta. Mitä varhaisemmin reagoit, sitä helpompaa on tuholaisten torjunta.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.