Hyppää sisältöön
Perennat

Pensaskärhö

(Styvklematis)

Clematis recta

Pensaskärhö Clematis recta Kekkilä

Pensaskärhö poikkeaa muista kärhöistä kasvutavaltaan. Se kasvaa pensasmaisena perennana. Kärhöllä on hieno ja runsas, valkoinen kukinta. Tummanvihreä lehdistö kasvaa 100-150 cm korkeaksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pensaskärhö Clematis recta Kekkilä

Tummanvihreälehtinen kärhö on perennamainen: se kasvaa kesässä reilun metrin korkuiseksi ja puoli metriä leveäksi. Se kukkii saman vuoden versoilla ja lakastuu syksyllä. Lehdet ovat pariliuskaiset. Pienet, valkoiset ja tähtimäiset kukat tuoksuvat hunajaiselta. Kukat kukkivat kesä-elokuussa ja syksyisin kasvia koristavat hopeiset siemenhaituvat.

Ajan myötä pensaskärhöstä muodostuu hitaasti levenevä tiivis tupas. Se on talvenkestävä ja menestyy lähes koko maassa.

Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla. Se menestyy kosteahkossa ja ravinteikkaassa, syvässä mullassa. Kärhölle sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Pensaskärhöt istutetaan 50 cm välein.

Keväällä kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Sen varret leikataan alas keväällä 20-30 cm korkeudelle. Loppukesästä tai alkusyksystä annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Perennan voi tukea kasvitukeen tai istuttaa lähelle tukevavartisia kasveja, joiden varsiin kasvi voi kiinnittyä.

Etsi