Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Pensasmagnolia

(Engelsk magnolia)

Magnolia sieboldii

Pensasmagnolian Magnolia sieboldii kukka

Pensasmagnolia on Suomessa kestävin pensasmaisista magnolialajeista. Eksoottisen kaunis pensasmagnolia kukkii jo nuorena pensaana suurin kermanvalkoisin sitruunantuoksuisin kukin kesäkuussa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

150-250 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-II(III)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pensasmagnolian Magnolia sieboldii kukka

Parhaimmillaan yksittäispensaana. Suuret valkoiset kukkanuput avautuvat yhtä aikaa lehtien kanssa. Valkoisten kukkien keskellä on punaiset heteet ja aluksi kellanvihreä, myöhemmin punertuva emiö. Kukat ovat hieman nuokkuvia ja halkaisijaltaan noin 10cm leveitä. Kasvin oksat ovat paksut, nuoret versot ja silmut vaaleakarvaiset. Lehdet ovat soikeat ja leveähköt, päältä vihreät ja alta sinertävänvihreät. Pensas kasvaa 150-250cm korkeaksi.

Kasvi on talvenarka, mutta se selviää leutoina talvina hyvin Eteleä-Suomessa. Menestyy kasvuvyöhykkeillä I-II(III). Menestyäkseen se tarvitsee suojaisan, lämpimän ja puolivarjoisan tai aurinkoisen kasvupaikan. Kasvualustan tulee olla ravinteikas, hapahko ja läpäisevä. Sopiva istutusmulta on vähäkalkkinen, hapahko Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 100cm.

Se ei kaipaa säännöllistä leikkaamista, vain kuivuneita ja huonoja oksia poistetaan.

Keväisin lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella, mutta ei kalkita.

Juuret kasvavat lähellä maanpintaa, joten sitä ei tulisi möyhentää. Kasvuston juurelle voi lisätä Kekkilä Puutarhakatetta tai Kekkilä Koristekatetta tai istuttaa pintajuurisia maanpeitekasveja. Ne pitävät maan kosteana ja rikkakasvit loitolla.

Kuivina kausina tarvitsee kastella.

Talvenarkoina magnoliat kärsivät roudasta, joten juuristoalue suojataan kunnolla Kekkilä Talvisuojalla tai paksulla lehtikerroksella. Nuoret taimet voi suojata havuilla tai pakkaspeitteellä. Jos kukinta- ja nuppuvaiheessa esiintyy keväthalloja, kasvi kannattaa suojata.

Etsi