Hyppää sisältöön
Perennat

Purppurapunalatva

(Rosenflockel )

Eupatorium purpureum

Purppurapunalatva Eupatorium purpureum perenna

Purppurapunalatva on isokokoinen perenna, jonka avulla puutarhaan saadaan runsautta ja rehevyyttä. Parimetriseksikin kasvava purppurapunalatva kukkii runsaasti purppuranpunaisena elo-syyskuussa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

150-200 cm

Värit:

Tummanvioletti Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Purppurapunalatva Eupatorium purpureum perenna

Purppurapunalatva on korkea ja suurikukintoinen perenna, joka kaipaa ympärilleen tilaa. Pensasmainen suurperenna sopii yksittäiskasviksi, kosteikkoihin, veden äärelle ja suuriin perennaryhmiin. Talven kestoltaan se on erittäin kestävä.

Kasvilla on pystyt, tukevat ja haarautumattomat 150-200cm korkeat versot. Se on hidaskasvuinen, versot nousevat myöhään keväällä. Tukevat versot eivät tarvitse tukemista. Kasvi leviää rönsyilevän maavartensa avulla, mutta ei kuitenkaan hallitsemattomasti rikkakasvin tavoin.

Aurinkoisten ja puolivarjoisten kasvupaikkojen kasvi. Myöhäisen kukinnan vuoksi, Kasvi kannattaa istuttaa sitä aurinkoisemmalle paikalle mitä pohjoisempana Suomessa istutuspaikka sijaitsee. Kasvualustan pitää olla tuore tai kostea, runsasravinteinen ja –humuksinen.

Sen tulee olla läpäisevä, sillä laji on kestävä, kunhan kasvualusta ei ole märkä etenkään talvella. Kasvi istutetaan Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan. Sopiva taimiväli on 60 cm. Istutuskuopan tulee olla ainakin 50 cm syvä.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kuolleet kasvin osat leikataan pois. Kasvi voidaan jakaa keväällä tai elokuussa. Elo-syyskuussa kasvi lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

 

Kookkaat kukinnot houkuttelevat perhosia puutarhaan.

Purppurapunalatva on kestävä leikkokukka

Etsi