Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Riippapelargoni

(Hängpelargon)

Pelargonium peltatum

Riippapelargoni Pelargonium peltatum, vaaleanpunainen Riippapelargoni Pelargonium peltatum, punainen

Riippapelargonit ovat kestäviä kesäkukkia ruukkuihin, parvekelaatikoihin ja amppeleihin. Kukinnot voivat olla yksinkertaisista kerrannaisiin ja värejä löytyy runsaasti. Vihreät lehdet ovat mehevät ja muratinlehden muotoiset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

Halk. 30 - 60 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Riippapelargoni Pelargonium peltatum, vaaleanpunainen Riippapelargoni Pelargonium peltatum, punainen

Riippapelargonit valuvat kauniisti astian reunan yli, ja yksinkertaiskukkainen kestävä lajikeryhmä onkin nimeltään ryöppy- eli Cascade-pelargoni. Vaikka sen yksinkertainen kukinto on vaatimaton, niitä tulee hyvin runsaasti. Näitä näkee upeissa laatikkoistutuksissa Keski-Euroopassa.

Riipapelargonin varret ovat rentoja, suikertavia tai riippuvia, 30- 60 cm pitkiä ja ne taipuvat usein mutkalle. Paksuhkot, kiiltävät, sileät lehdet muistuttavat murattia. Lehtien väri vaihtelee. Sarjamaiset kukinnot ovat niukemmat kuin jalopelargoneilla. Kerrannaiset tai yksinkertaiset kukat ovat pienet ja väriltään valkoiset, vaaleanpunaiset, punaiset tai liilat. Riippupelargonia kukkii koko kesän syksyyn asti.

Riippapelargonit viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla. Riippapelargonit ovat säänkestäviä, ne sekä sadetta että paahdetta. Kovin tuulista paikkaa kannatta välttää, sillä versot voivat murtua. Yksinkertainen kukinto ei kärsi sateesta kuten kerrottu tai jalopelargonin kukinto. Riippapelargonit viihtyvät myös hyvin aurinkoisella lasitetulla parvekkeella. Pelargoni ei kestä hallaa.

Pelargoni viihtyy ilmavassa ja ravinteikkaassa Kekkilä Kesäkukkamulta. Taimietäisyys on 30 cm.

Riippapelargonia kastellaan runsaasti ja lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella kasvin kukkiessa. Pintamulta saa kuivahtaa kasteluiden välillä, seisovaa märkyyttä vältetään.

Kuihtuneet kukat ja lehdet poistetaan varsineen kerrannaisista lajikkeista. Yksinkertaisien lajikkeiden kukkia ei tarvitse nyppiä.

Riippapelargonit ovat helppohoitoisia ja terveitä kasveja.

Riippapelargonin voi talvettaa viileähkössä ja valoisassa paikassa kuten jalopelargonit.

Yhdistä pienet, keväiset riippapelargoni taimet myöhemmin pois nyppäistävien orvokkien kanssa, sillä niiden kasvu täyteen kokoon kestää muutaman viikon.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.