Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Riippapetunia

(Petunia)

Petunia

Riippapetunia Petunia lila kukka

Riippapetunioita käytetään amppeleissa, ruukuissa ja parvekelaatikoissa sekä maanpeitekasveina. Niiden kukka muistuttaa tarhapetuniaa, mutta lajikkeesta riippuen ne muodostavat pensastavan, riippuvan tai puoliriippuvan kasvuston.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-80 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Ruusunpunainen Lila Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Riippapetunia Petunia lila kukka

Riippapetunia kukkii runsaasti ja kiitollisesti noin 5 sentin levyisin petunian torvimaisin kukin toukokuusta syyskuulle. Kukkamuotoja ovat pienikukkaiset, keskikokoiset, suurikukkaiset, tyynymäiset ja kerratut. Värit vaihtelevat valkeasta ja vihreänvalkoisesta tummanviolettiin, siniseen ja roosaan, eri värejä ja värisävyjä on paljon. Surfinia-lajikkeet kuuluvat tähän kategoriaan.

Tiheästi kasvavat lehdet ovat vihreitä ja karvaisia ja melko tahmaisia. Versojen pituus vaihtelee paljon eri lajikkeilla, se voi olla 30-100cm.

Riippapetuniat viihtyvät lämpimällä, aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla. Se menestyy myös paahteisella paikalla huolellisen kastelun turvin. Riippapetunia suojataan voimakkailta tuulilta ja sateilta. Kasvualusta on hyvä olla ilmava ja ravinteikas. Petunioille erinomainen multa on Kekkilä Kesäkukkamulta. Istutusväli on 20-40 cm taimen koosta ja lajikkeesta riippuen.

Riippapetuniat vaativat tavallista tarhapetuniaa enemmän vettä ja ravinteita niiden voimakkaamman kasvun vuoksi. Petuniat pitävät voimakkaasta lannoituksesta ja tasaisesta kastelusta. Kasteluveteen lisätään kerran viikossa Kesäkukkaravinnetta tai Kastelulannoitetta.

Jotta petuniat jaksaisivat kukkia runsaasti koko kesän, kuihtuneet kukat on poistettava kukkapohjuksineen. Muuten kasvi alkaa tuottaa siementä ja kukinta taantuu.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.