Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Riippaverbena

(Luddverbena)

Verbena bipinnatifida

Riippaverbena Verbena bipinnatifida kukka Riippaverbena Verbena bipinnatifida, lila

Runsaasti kukkiva riippaverbena on rentoversoinen kesäkukka amppeleihin ja ruukkuistutusten reunoille. Verbenan lehdet ovat pienehköt ja liuskaiset. Pyöreät kukkatertut nousevat ylöspäin kohti auringonvaloa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

Halk. 50 - 80 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Riippaverbena Verbena bipinnatifida kukka Riippaverbena Verbena bipinnatifida, lila

Riippaverbenan eli rautayrtin kasvutapa voi olla lajikkeen mukaan riippuva, pystykasvuinen tai pensastava. Kasvin korkeus ja versojen pituus vaihtelevat 20-80cm välillä. Kukan väri voi olla punainen, vaaleanpunainen, tumman- tai vaaleanvioletti, aprikoosi, kermanvalkoinen tai puhtaanvalkoinen. Riippaverbena kukkii runsaasti kesäkuusta pakkasiin asti. Lehdet ovat hammaslaitaiset, harmaanvihreät tai vihreät.

Riippaverbena on aurinkoisen kasvupaikan kukka. Se menestyy paahteisella paikalla ja kohtalaisesti puolivarjossa. Varjossa se ei jaksa kukkia. Riippaverbena kestää kohtalaista tuulta ja sadetta. Verbena viihtyy ilmavassa ja ravinteikkaassa Kekkilä Kesäkukkamullassa. Taimet istutetaan 20 cm välein.

Riippaverbenaa kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti Kesäkukkaravinteella. Se kestää pienen kuivahtamisen, mutta ei pidä jatkuvasti märästä kasvualustasta.

Kuihtuneiden kukkien poistaminen varsineen edistää kasvin haaroittumista ja lisää kukintaa.

Verbenan kukat ovat syötäviä. Ne sopivat leivosten, kakkujen ja jälkiruokien koristeluun.

Etsi