Hyppää sisältöön

Ilmettä pihaan ja parvekkeelle kesäkukilla!

Kukkarunsaus ei vaadi isoa tilaa. Pienikin terassi tai ulko-oven edusta voi toivottaa vieraat tervetulleeksi upealla kukkapaljoudella.

Väritä kesä kukilla

Kesäkukilla tuot ympärillesi väriä ja tunnelmaa, oli käytössäsi sitten piha tai parveke, suuri tai pieni tila. Kun kasvatat kesäkukkia ruukussa, voit koristaa niillä millaisen ulkoalueen hyvänsä oman makusi mukaan. Ruukuksi kelpaa lähes mikä tahansa astia, ja toisin kuin moni luulee, reikä astian pohjassa ei ole mitenkään must.

Kesäkukka-amppeleilla saat kukkarunsauteen lisää elävyyttä ja kerroksia. Amppeleita voi ripustaa eri korkeuksiin vaikka niin, että tila kukkii katosta lattiaan asti.

 

Nauti upeista kesäkukista kekkilä kesäkukkamulta

Kesäkukat ilahduttavat kauneudellaan.

upeat kesäkukat kekkilä kesäkukkamulta

Leikittele rohkeasti eri väreillä.

Leiki ja kokeile

Yksivuotiset kesäkukat antavat loistavan mahdollisuuden kokeilla vuosi vuoden perään erilaisia kasveja. Tyylejä on monia: auringossa viihtyvät pelargonit ovat lähellä nostalgikon sydäntä ja tuovat ihanaa mummonmökin tunnelmaa pikku pihoille. Riippapetuniat koreilevat syvän värisillä kukillaan, ja ne kasvavatkin kesän mittaan upeiksi kukkaryöpyiksi.

Moderniin makuun sopivat tuulessa keinuvat koristeheinät. Niitä voi yhdistellä kukkiviin kasveihin, kuten tähtisilmiin tai istuttaa yksinään ruukkuun uljaiksi katseenvangitsijoiksi. Rehevyyttä kesäkukkaruukkujen lomaan saa istuttamalla kaunislehtisiä kasveja kuten isokirjopeippiä.

Yksivuotiset kesäkukat antavat loistavan mahdollisuuden kokeilla vuosi vuoden perään erilaisia kasveja.

Todella näyttävän kesäkukkakokonaisuuden saat aikaan istuttamalla taimet tiiviisti. Pystykasvuiset ja pienikokoiset taimet voi istuttaa noin kämmenen etäisyydelle toisistaan, rehevä- ja rentokasvuisten taimien sopiva istutusväli voi olla useita kymmeniä senttejä.

 

Käytä luovuuttasi! Istuta ruukkuun, koriin tai esimerkiksi sinkkilaatikkoon.

kesäkukka multa kekkilä

Juuret multaan

  1. Valitse kesäkukkataimi, joka on terve, tuuhea ja hyvässä kasvussa. Kurkkaa ruukkuun: juuriston tulisi olla vaaleaa ja taimipaakun pysyä koossa.
  2. Kaiva Kekkilä Kesäkukkamultaan hieman taimen juuripaakkua suurempi kolo. Asettele paakku multakoloon ja levitä sen päälle ohut kerros multaa.
  3. Kastele valmis istutus niin, että multa kastuu läpikotaisin. Vesi imeytyy multaan parhaiten hitaasti imeyttämällä.

 

kesäkukka multa kekkilä

Kekkilän Kesäkukkamulta sisältää oikeanlaisia ravinteita kesäkukille.

kesäkukka multa kekkilä

Varmista koko kesän kukinta

Kun istutat kesäkukkia ruukkuun tai muuhun astiaan, tee aluksi sen pohjalle salaoja. Levitä astian pohjalle reilu kerros Kekkilä Ruukkusoraa ja täytä se sitten Kekkilän kKesäkukkamullalla. Ruukkusora varmistaa, etteivät kasvin juuret seiso vedessä.

Kesäkukat eivät jaksa kukkia läpi kesän ilman lannoitetta. Kesäkukkamullan sisältämät ravinteet riittävät taimien lannoitukseksi muutaman viikon ajan istutuksesta, sitten lisälannoitukselle on tarvetta.

Helpointa on antaa lannoitus kasteluveden mukana. Veteen liuenneena lannoite on myös heti kasvien käytettävissä. Lisää Kekkilä Kesäkukkalannoitetta kasveille jokaisen kastelun yhteydessä.

Ja sitten se vaikeimmin noudatettava neuvo. Vaikka keväällä sormet syyhyävät päästä istutuspuuhiin, seuraa silti säätä. Kylmiä öitä voi olla kesäkuun puolellakin. Suojaa kasveja tarvittaessa kylmyydeltä tai nosta sisälle.

Kaiken takana on multa

    • Kesäkukat voivat parhaiten, kun ne istuttaa tuoreeseen, laadukkaaseen multaan.
    • Kesäkukkamulta on kuohkea ja ravinteikas kasvualusta, jossa kesäkukat viihtyvät ja jaksavat kukoistaa. Se sisältää pitkävaikutteista lannoitetta ja kastelukiteitä.
    • Hiljalleen kasvien käyttöön liukeneva lannoite tukee tervettä kasvua, ja vettä itseensä imevät kastelukiteet ehkäisevät kukkia nuupahtamasta, vaikka kastelukertojen väli välillä venähtäisi. Upein kasvu saadaan aikaan, kun tuoreen mullan lisäksi kasveja hemmotellaan veteen sekoitettavalla kesäkukkaravinteella.

 

Etsi