Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Rohtobulbine

(Balsambulbine)

Bulbine frutescens

Rohtobulbinen kukinto Rohtobulbine ruukussa

Afrikkalainen rohtobulbine on oivallinen kesäkukka ja huonekasvi aurinkoisille, jopa paahteisille paikoille. Rohtobulbine sietääkin hyvin kuivuutta, mutta toisaalta myös hetkellistä kosteutta. Kasvin lehtiä voi käyttää aaloen tapaan hyttysten puremien kutinan lievitykseen ja ihoärsytykseen.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

60 cm cm

Värit:

Oranssi

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Rohtobulbinen kukinto Rohtobulbine ruukussa

Rohtobulbinea kasvatetaan meillä kausikasvina kesäkukkaistutuksiin. Se viihtyy myös mehikasvien tapaan talvella kodin valoisalla ikkunalla. Lisävalo auttaa talven ylitse. Kasvutapa on mätästävä. Kukkavarret nousevat korkealle mättään yläpuolelle.

Rohtobulbine menestyy hiekkapitoisessa, kuivassa ja vähäravinteisessa maassa, mutta on omiaan myös ravinteikkaassa mullassa. Kasvi sietääkin hyvin kuivuutta, mutta toisaalta myös hetkellistä kosteutta. Istuta kasvi joko Puutarhamultaan tai Kaktus- ja mehikasvimultaan. Salaojita ruukku Ruukkusoralla. Sijoita ruukku valoisalle, aurinkoiselle paikalle. Rohtobulbine sietää myös reilua paahdetta, joten on omiaan etelään avautuvilla parvekkeilla ja terasseilla.

Anna mullan kuivua kasteluiden välissä. Rohtobulbine on mehikasvimainen ja kykenee varastoimaan kosteutta kapeisiin lehtiin. Liiallinen märkyys voi mädättää juuristoa. Lannoita maltillisesti.

Kasvin lehtiä voi käyttää aaloen tapaan hyttysten puremien kutinan lievitykseen ja ihoärsytykseen.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.