Hyppää sisältöön

Helpot ruukkuistutukset kesäksi

Yhdistelemällä erilaisia ruukkuja, kuivuutta sietäviä kasveja ja koristekiviä saa tehtyä näyttävät, mutta helppohoitoiset istutukset terassille tai parvekkeelle.

Mitä kannattaa istuttaa ruukkuihin, jos on kesällä paljon poissa kotoa?

Mehikasvit ja monet muut kuivuutta sietävät lajit pärjäävät ruukuissa vähemmällä kastelulla kuin perinteiset kesäkukat. Kasveiksi valitaan lajeja, jotka koreilevat lehdillään kukinnan sijaan eivätkä kasva kovin reheviksi. Mehiruusukkeiden ja mehitähtien lisäksi monet perennat, kuten keijunkukat ja maksaruohot sopivat ruukkuihin. Myös pensaista, pikkupuista ja havuista löytyy hyviä kasveja.

Näin onnistut!

  1. Valitse isompia ruukkuja, niin kastelu on helpompaa. On tärkeää, että ruukut ovat riittävän isoja, jolloin niihin mahtuu kosteutta varastoivaa multaa.
  2. Lisää ensiksi ruukun pohjalle kerros Kekkilä Ruukkusoraa, jotta kasvin juuret saavat ilmaa.
  3. Täytä sitten ruukku sopivalla mullalla. Sopivan hiekkapitoiset Kekkilä Viherkasvimulta tai Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimulta käyvät erinomaisesti.
  4. Istuta kasvi ja tiivistä multa  juuripaakun ympäriltä.
  5. Mullan pinnalle asetellaan kerros koristekiviä.

 

Luo viimeinen silaus kivillä

Koristekivet sopivat  erinomaisesti ruukkujen multapinnan viimeistelyyn. Samalla ne hidastavat veden haihtumista ja helpottavat siten kastelua.

Kekkilä koristekiviä löytyy eri värisinä ja muotoisina, niin isompia kiviä kuin pienirakeisempaa soraa. Valitse muutamaa erilaista koristekiveä, näin saat asetelmasta mielenkiintoisen.

Koristekivet yllä olevassa  kuvassa ovat Kekkilä Mustaa diabaasia, harmaavalkoista Isoa rantakiveä ja Kekkilä Grafiitinharmaata isoa koristekiveä. Terassin huolitteluun on käytetty  Kekkilä Rantakiveä ja kätevää metallista Kekkilä Rajausreunaa.

Ilme muuttuu, kun tummempien koristekivien sijaan onkin käytetty vaaleamman sävyisiä kiviä.

 

helppo-ruukkupuutarha

Tässä kuvassa on käytetty koristekivistä hempeänsävyistä  Kekkilä Pastellikvartsiittia sekä isoja koristekiviä Kekkilä Harmaa graniittia ja Kekkilä Helmenvalkoista.

Katso video

 

Etsi