Hyppää sisältöön
Koristepuut

Rusokirsikka

(Bergkörsbär)

Prunus sargentii

Rusokirsikka Prunus sargentii kukka

Rusokirsikka on yksi kauneimmista meillä kasvavista koristepuista. Toukokuussa puu peittyy vaaleanpunaiseen kukkapilveen. Syksyllä lehdet saavat hehkuvan kirkkaanpunaisen syysvärin. Puun runko on kiiltävän punertavanruskea.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

300-500 cm

Värit:

Ruusunpunainen Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-III

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Rusokirsikka Prunus sargentii kukka

Rusokirsikka on huomiota herättävä katseenvangitsija sekä keväällä että syksyllä. Ennen lehtiä runsaana puhkeavissa kukinnoissa on 2-4 suurta yksinkertaista kukkaa. Nuorina kuparinpunertavat, soikeat lehdet avautuvat kukinnan aikana. Kesän tullessa lehdet muuttuvat tummanvihreiksi.

Kirsikka on pieni tai keskikokoinen, 3-5m korkea, usein säännöllisen muotoinen pikkupuu. Se on monikäyttöinen koristepuu, joka sopii yksittäispuuksi tai ryhmiin. Se on melko talvenarka ja voi vaurioitua kovina pakkastalvina etelässäkin. Menestyy hyvällä kasvupaikalla vyöhykkeillä I-III.

Viihtyy aurinkoisella, suojaisella, runsasravinteisella ja tuoreella kasvupaikalla ja sietää savimaatakin. Sopiva multa puulle on Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Taimet istutetaan 5 m välein.

Se on melko talvenarka ja voi vaurioitua kovina pakkastalvina etelässäkin.

Keväisin Rusokirsikka kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Se on vartettu yleensä imeläkirsikalle, joten tyvestä kasvavat versot on poistettava. Kuivat oksat voi poistaa milloin vain, muuten sitä leikataan tarvittaessa heinä-elokuussa keväisen nestevirtauksen vuoksi.

Elo-syyskuussa rusokirsikka lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi