Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Rusokuusama

(Rosentry)

Lonicera tatarica

Rusokuusama on kestävä ja korkeahko koristepensas. Se kukkii runsaasti kesäkuusta alkaen tuoksuvilla, valkoisesta tumman roosaan vaihtelevilla kukilla. Kasvutapa on pysty ja tiheä ja se sopiikin hyvin tausta- ja suojaistutuksiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

200-400 cm

Värit:

Ruusunpunainen Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-VII

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Rusokuusama on 2–4 metriä korkea pensas. Se kasvaa noin 2,5 metriä leveäksi. Lehdet ovat soikeita, sinertävän vihreitä, 2–7 cm pitkiä.

Kukinta on runsas. Leveydeltään kukat ovat 15–20 mm ja ne aukeavat touko-kesäkuun vaihteesta alkaen. Marjat ovat punaisia tai kellanpunaisia ja kasvavat pareittain. Marjat ovat myrkyllisiä.

Se on nopeakasvuinen pensas ja se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-VII. Se viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla.

Parhaiten kasvi menestyy tuoreessa ja runsasravinteisessa maassa. Kuivassakin se pärjää, mutta saa usein lehtiinsä kiusallista härmää, etenkin jos kasvupaikka on paahteinen. Sietää hyvin tuulta. Se istutetaan Kekkilä Puu- ja pensasmultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Istutus etäisyys on 100cm.

 

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Keväisin säännölliset harvennusleikkaukset ovat suositeltavia, sillä oksat kuivuvat herkästi vanhan pensaan tiheässä ja valottomassa sisäosassa. Alasleikkauksesta pensas ei toivu.

Etsi