Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Ruusumanteli

(Rosenmandel)

Prunus triloba

Ruusumanteli Prunus triloba

Ruusumanteli on kevätpuutarhan kaunotar kukkiessaan ruusunpunaisin yksinkertaisin tai kerrotuin kukin. Kukinta alkaa varhain keväällä lehtien puhkeamisen aikaan. Talvenarka pensas kasvaa aurinkoisilla ja suojaisilla paikoilla Etelä-Suomessa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

150-200 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Ruusumanteli Prunus triloba

Pensas on leveäkasvuinen ja näyttävä yksittäispensaana. Hyvällä kasvupaikalla korkeutta pensaalle tulee 1-2m. Lehdet ovat heleänvihreät, pienehköt ja sahalaitaiset. Se kukkii edellisen vuoden versoilla. Punaiset, karvaiset 1-1,5 cm mittaiset marjat eivät ole syötäviä.

Sen näkee usein vartettuna rungolliseksi pikkupuuksi. Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-II.

Kasvupaikan tulee olla hyvin lämmin, valoisa ja suojaisa. Mullan tulee olla tuoretta ja ravinteikasta sekä läpäisevää. Se istutetaan Kekkilä Puu- ja pensasmultaan. Ne istutetaan 1 m välein.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Rungolliset pikkupuut on yleensä vartettu luumupuuhun. Perusrungosta ja juuristosta kasvavat versot poistetaan. Vanha latvus nuorennetaan harventamalla pois iäkkäimpiä, huonosti kukkivia oksia.

Elo-syyskuussa ruusumanteli lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella. Se parantaa kasvin talvenkestoa ja seuraavan vuoden kukintaa.

Versot suojataan talveksi myyriltä, rusakoilta ja muilta jyrsijöiltä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.