Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Samettiköynnösvehka

Philodendron scandens f. micans

Samettiköynnösvehka omaa kauniit, samettipintaiset ja sydämen muotoiset lehdet. Nuorissa lehdissä on tumma, rusehtava sävy, vanhemmiten lehdet tummenevat tummanvihreiksi. Samettiköynnösvehka kasvaa köynnöstäen, ja se sopiikin erinomaisesti amppeliin tai laskeutumaa hyllyn reunalta alaspäin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-200 cm

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Samettiköynnösvehka on kotoisin Etelä-Amerikan trooppisista metsistä, joissa se kasvaa ja kiipeilee puiden runkoa kohti valoa. Se on osoittautunut trooppisista viherkasveista varsin kestäväksi, mutta voi valon puutteessa kasvaa harvaa kasvua.

Sijoita samettiköynnösvehka valoisan hajavalon tai puolivarjon paikalle, ja kastele sitä tasaisesti. Anna pintamullan kuitenkin kevyesti kuivahtaa 2-3 cm syvyydeltä kasteluiden välillä.

Etelä-Amerikan trooppisten metsien kasvina se viihtyy hieman happamassa kasvualustassa, joten voit sekoittaa ja istuttaa samettiköynnösvehkan Kekkilä Viherkasvimullan ja Kekkilä Hortensiamullan sekoitukseen. Samettiköynnösvehka pitää myös ilmavasta kasvualustasta, ja voit lisätä mullan ilmavuutta lisäämällä siihen Kekkilä Orkideamultaa tai Kekkilä Ruukkusoraa.

Samettiköynnösvehka kaipaa kastelua kerran viikossa, riippuen paikan ilmankosteus- ja lämpöolosuhteista ja ruukun koosta. Tarkkaile mullan kosteutta. Kastelua voi maltillisesti vähentää talviaikana.

Trooppisena kasvina samettiköynnösvehka hyötyy talviaikana kasvivalosta. Jos versojen kasvu on harvaa, ja lehtiä ilmaantuu versoihin harvakseltaan, voit huoletta leikata versoja lyhemmiksi. Leikkaus edesauttaa kasvin haaroittumista.

Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn säännöllisesti Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä luonnonmukaisilla Kasviravinnepuikoilla.

Etsi