Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Tähkälilja, uudenseelanninpellava

(Fiberliljesläktet)

Phormium tenax

Tähkälilja Uudenseelanninpellava Phormium tenax

Tähkälilja eli uudenseelanninpellava on monivuotinen liljakasvi, jota käytetään meillä yleensä yksivuotisena kesäkukkana ja syysistutuksissa upean lehdistönsä vuoksi. Sen lehdet ovat jämäkät ja pitkät ja lajikkeissa on hienoja värityksiä.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-100 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tähkälilja Uudenseelanninpellava Phormium tenax

Tähkälilja eli uudenseelanninpellava kasvaa ruusukemaisesti 50-100cm korkeaksi, vahvalehtiseksi ja tuuheaksi koristekasviksi. Sen lehdistö voi olla vihreä, purppuranpunainen, valko-tai keltaraidallinen tai puna-valko-kelta-vihreäraidallinen. Lehdet ovat 2-4 cm leveitä. Kasvi on kotoisin Uudesta-Seelannista, jossa sitä on käytetty kuitukasvina. Kasvi sopii ruukkuistutuksiin ja kukkaryhmiin.

Kasvi viihtyy lämpimällä ja aurinkoisella kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla tuore tai kostea ja runsasmultainen. Sopiva multa ruukuissa on Kekkilä Kesäkukkamulta, avomaalla Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 30 cm.

Sitä kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan ruukuissa Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kastelulannoitteella.

Sen voi talvettaa viileässä, valoisessa talvetustilassa. Keväällä vanhat versot leikataan pois ja juurakosta alkaa versoa uutta kasvua.

Erittäin kestävä leikkovihreä

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.