Hyppää sisältöön
Perennat

Tarhakalliokielo

Polygonatum x hybridum

Tarhakalliokielo Polygonatum x hybridum Tarhakalliokielo Polygonatum x hybridum lehti

Kasvi kasvaa kauniin kaartuvin, 60-90 cm pitkin versoin ylvääksi varjon kasvustoksi. Raikkaanvihreät, alapuolelta sinivihreät lehdet kasvavat varressa kärkiosassa pareittain. Kellomaiset, nuokkuvat kukat ovat valkovihreitä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Varjo

Korkeus:

60-90 cm

Värit:

131

Kukinta-aika:

Alkukesä

Tarhakalliokielo Polygonatum x hybridum Tarhakalliokielo Polygonatum x hybridum lehti

Tarhakalliokielo on kalliokielon ja lehtokielon risteymä. Se sopii varjoisiin perennaryhmiin ja metsäpuutarhoihin. Pareittain kasvavat lehdet ovat 5–10 cm pitkiä, kapeanpuikeita, poimuttomia ja alta sinivihreitä. Tuoksuvat, nuokkuvat kukat ovat yksittäin tai pareittain lehtihangoissa. Kooltaan torvimaiset kukat ovat 15–30 mm pitkiä ja väriltään hieman vihertävän valkoisia. Kasvi kukkii touko-kesäkuussa. Muista kasveista poiketen tarhakalliokielo ei tee marjoja. Se leviää maajuurakon avulla. Kasvi on myrkyllinen.

Kestävä kasvi viihtyy hyvin varjossa mutta myös aurinkoisemmallakin paikalla. Aurinkoisella kasvupaikalla maan tulee olla syvämultainen. Viihtyy läpäisevässä, kosteutta pidättävässä, ravinteikkaassa multamaassa. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja Ruusumulta. Istutusväli on 45 cm.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Perenna– tai Kekkilä Kevätlannoitteella. Vaihtoehtoisesti sen juurelle voi levittää katteeksi kerroksen Kekkilä Katemultaa puutarhanhoitoon.

Sitä voi lisätä jakamalla juurakon keväisin.

Etsi